Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tip Pravda.sk: Suárez postup Talianom neukradne, mazaní Gréci Afričanom áno

Základná časť majstrovstiev sveta vo futbale finišuje, pred nami sú už iba zápasy, v ktorých ide o všetko, alebo o nič.

24.06.2014 14:42
Andrea Pirlo Foto:
Andrea Pirlo, muž, ktorý podľa nás dovedie Talianov k postupu zo skupiny..
debata (1)

V utorok o 18.00 sa rozhodne o osude účastníkov D-skupiny. Proti sebe nastúpia mužstvá Talianska a Uruguaja, kde sa bude hrať o druhé postupové miesto v skupine a Kostariky a Anglicka, kde pôjde o česť.

Zápas medzi štvornásobnými a dvojnásobnými majstrami sveta bude pútať najväčšiu pozornosť. Keďže favoritov skupiny dokonale zaskočila podceňovaná Kostarika, do osemfinále postúpi už iba jeden futbalový gigant.

Európania budú mať výhodu, na postup im postačí aj remíza, preto sa dá predpokladať, že nebudú bezhlavo útočiť. Na ťahu je Uruguaj, ktorý sa bude spoliehať na azda najlepší útok na svete Cavani – Suárez.

Napriek tomu si myslíme, že Pirlo dovedie svoj tím k postupu. Otvorená hra Juhoameričanov by mohla Talianom vyhovovať v prípade, že zahrajú o triedu lepšie, ako proti Kostarike.

Predpokladané zostavy
Taliansko: Buffon – Bonucci, Chiellini, Barzagli – Darmian, De Sciglio – Pirlo, Verratti – Marchisio – Immobile, Balotell
Uruguaj: Muslera – Fucile, Gimenéz, Godin, Caceres – Arevalo Rios, Gargano, Stuani, Rodriguéz – Cavani, Suárez

Tip Pravda.sk: Taliansko – Uruguaj 2:1

Aj keď sme v úvode napísali, že v niektorých zápasoch už nepôjde o nič, Angličania aj bez šance postúpiť majú predsalen motiváciu. S tromi prehrami sa domov vracať nechcú, naviac s reprezentačným dresom sa lúči ikona, Frank Lampard. Tak ako v pondelok Španieli bojovali za Davida Villu, teraz Albion zaberie aj kvôli stredopoliarovi Chelsea.

Tip Pravda.sk: Kostarika – Anglicko 1:3

C-skupina dnes zostane v tieni šlágra druhej skupiny. O postupe sa však bude rozhodovať v oboch zápasoch. Istotu má jedine Kolumbia, ktorá sa stretne s Japonskom. Možno budú mať Ázijčania výhodu, Juhoameričaia budú zrejme šetriť svoje opory. Na výhru to podľa nás stačiť nebude.

Tip Pravda.sk: Japonsko – Kolumbia 1:1

Postúpiť stále môžu aj Gréci, na konte však majú zatiaľ iba jeden bod a výrazne negatívne skóre. Ak by však proti Pobrežiu Slonoviny uspeli a Japonci nevyhrali, budú to práve oni, kto pôjde do štvrťfinále.

Pre mnohých sú Afričania jednoznačným favoritom, ale Gréci už niekoľkokrát potvrdili, že ak ide o veľa, zubami-nechtami získajú to, čo potrebujú. A podľa nás to bude tak aj tentoraz, neatraktívna, ale účinná hra Grékov bude na naivných Afričanov platiť.

Tip Pravda.sk: Grécko – Pobrežie Slonoviny 1:0

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #MS 2014 - Tip Pravdy