Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Del Bosque ľutoval striedanie Villu. Vraj nevedel, že končí

Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque údajne nevedel, že David Villa sa chce rozlúčiť s najcennejším dresom, preto ho vystriedal v pondelkovom stretnutí na majstrovstvách sveta 2014 proti Austrálii (3:0).

24.06.2014 12:36
David Villa Foto: ,
David Villa schádza z ihriska, ide ho vystriedať Juan Mata.
debata (1)

Už 32-ročný útočný matador odohral posledný 97. zápas v drese La Furie Roja a strelil v ňom 59. gól. Nikto v celej španielskej histórii ich nemá na konte viac. Villa zakončil svoje vystúpenie na majstrovstvách sveta excelentne. V 36. min otvoril skóre málo vídaným spôsobom, keď pätičkou poslal loptu do siete brankára Ryana po skvelej prihrávke Juanfrana. Keď v 56. min opúšťal trávnik, premohli ho slzy.

„Villa vyzeral byť poriadne nahnevaný, keď som ho stiahol z trávnika. Povedal, že to bol jeho posledný duel, ale ja som to nevedel. Verím, že moje rozhodnutie ho napajedilo. Ja som však myslel len na to, že musíme rozhodnúť ten zápas, čo sa nám nakoniec aj podarilo,“ cituje server www.insidespanishfootball.com slová 63-ročného kormidelníka, ktorý sa ešte nerozhodol, či bude pokračovať pri národnom tíme. Španieli sa senzačne z pozície obhajcu titulu rozlúčili so svetovým šampionátom už po troch súbojoch v základnej skupine.

Obávaný kanonier David Villa naposledy pôsobil v Atléticu Madrid, predtým hrával za FC Barcelona, Valenciu i Zaragozu. Rodák z mesta Langreo si od budúcej sezóny oblečie dres FC New York City, najprv však odíde na hosťovanie na 10 zápasov do austrálskeho tímu FC Melbourne City.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #MS vo futbale 2014 #Vicente del Bosque #David Villa