Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nevýrazné výkony, strelecké suchoty, filmovanie. V Brazílii však Fredovi veria

Tréner brazílskej reprezentácie Luiz Felipe Scolari nestráca dôveru v útočníka Freda, aj keď ten na seba na domácich majstrovstvách sveta upozornil snáď len nafilmovanou penaltou v úvodnom dueli s Chorvátskom (3:1).

23.06.2014 13:18
debata

Skúsený kouč aj spoluhráči si myslia, že tridsaťročný hráč Fluminense začne strieľať góly.

Scolari sa po príchode na lavičku brazílskej reprezentácie pred osemnástimi mesiacmi zameral predovšetkým na hľadanie hrotového útočníka, ktorý tímu chýbal počas angažmánu jeho predchodca Mana Menezesa. Najprv stavil na Luísa Fabiana, už po polčase svojho prvého duelu s Anglickom ho ale nahradil Fredom.

Niekdajší útočník Lyonu hneď po troch minútach skóroval a zmiernil v Londýne prehru 1:2. Miesto v zostave si potom ustrážil a prispel napríklad k víťazstvu Brazílčanov na prípravnom turnaji pred šampionátom, minuloročnom Pohári FIFA.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

Krátko potom sa však účastník MS 2006 dlhodobo zranil a od tej doby hľadá formu. Scolari však Fredovi verí a zmeny neplánuje. „Proti Kamerunu nastúpime v rovnakej zostave ako v úvodnom zápase proti Chorvátsku. Až podľa výkonu možno pristúpim k nejakým zmenám,“ povedal.

Freda sa zastal aj brazílsky kapitán Thiago Silva. „Je to dôležitý hráč pre náš tím. Nemusí predsa dať gól v každom zápase. Jeho úlohou je tiež otvárať priestory pre Neymara a ďalších hráčov. Nemal by si robiť starosti, keď nedáva góly, ale len o to, ako pomáhať tímu,“ povedal.

Stopér Paris St. Germain navyše verí, že sa Fred strelecky prebudí. „Som si istý, že začne strieľať góly. Bude to rovnaký príbeh ako na Pohári FIFA, kde tiež v prvých dvoch zápasoch nedal gól. Som si istý, že proti Kamerunu dá gól zhodí zo seba tú ťažobu,“ povedal Silva.

debata chyba
Viac na túto tému: #brazílska futbalová reprezentácia #Fred