Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kahn po remíze kritizoval Nemcov. Hrali staticky a bez tempa, vraví

Nemecká reprezentácia má na svetovom šampionáte vo futbale viac problémov, ako by sa na prvý pohľad zdalo.

23.06.2014 10:36
Oliver Kahn Foto: ,
Oliver Kahn v časoch najväčšej slávy.
debata

Takýto kritický názor prezentoval bývalý reprezentačný brankár Oliver Kahn. Po remíze 2:2 s Ghanou vo Fortaleze Kahn, ktorý je momentálne futbalovým expertom televízie ZDF, na adresu „NationalElf“ podotkol:

"Mužstvo má veľa problémov. Hra našich futbalistov bola miestami veľmi statická, chýbalo jej tempo a zmeny rytmu. Najmä v poslednej tretine zápasu bolo už len zriedka vidieť prvok v hre s názvom rozhodujúci pas.“

Kahnov názor je pomerne v rozpore s tým, ako vnímala zápas Nemcov s Ghančanmi futbalová verejnosť. Stretnutie s množstvom šancí na oboch stranách bolo verejne prezentované ako jedno z najlepších v doterajšom priebehu svetového šampionátu. Nemci majú po ňom v tabuľke G-skupiny štyri body a na potvrdenie postupu do osemfinále im proti Američanom stačí remíza.

„Keď súper agresívne atakuje v strede poľa, pramenia z toho nepresné prihrávky a defenzíva býva preťažená. To všetko je však dané aj nedostatkom pohybu v našom tíme,“ dodal kriticky Kahn, ktorý má s Nemcami striebornú medailu z MS 2002.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #nemecká futbalová reprezentácia #Oliver Kahn