Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brazília si verí. Ale šampionát môže prísť o hostiteľa

Celá Brazília je opäť na nohách. Jej národný výber hrá dnes tretí zápas v A-skupine. Hop alebo trop. Nik v krajine nepochybuje, že ich mužstvo pôjde ďalej.

23.06.2014 15:00
Brazília - Mexiko Foto: ,
Z ihriska odchádza Fred, nahrádza ho útočník Jo.
debata

Ale existuje aj možnosť, že turnaj stratí už po skupinách svojho hostiteľa. To by bola pre Brazílčanov priam katastrofa. A asi aj pre celé podujatie.

„O tom, že by sme mohli chýbať v osemfinále vôbec neuvažujem,“ nepripúšťa si možnosť vyradenie brazílsky tréner Luiz Felipe Scolari.

To, že Brazílčania skončia, je len málo pravdepodobné. Za istých okolností nemusia domáci dnes v hlavnom meste Brasilii, kde nastúpia v tomto turnaji prvý raz, ani vyhrať – vtedy by však potrebovali pomoc Mexika a jeho víťazstvo nad Chorvátskom.

„Nespoliehame sa na druhých, my chceme vyhrať v každom stretnutí,“ odmieta akékoľvek špekulácie Scolari, ale dodáva: „Tým nechcem povedať, že nás čaká ľahký zápas.“

Ak chcú mať jeho zverenci absolútnu istotu a nepozerať sa na druhý súboj, stačí im s Kamerunom aj remíza. Africký tím už navyše nemá nijakú šancu na postup a po dnešnom stretnutí sa s brazílskym šampionátom lúči.

Kamerunčania oba doterajšie súboje prehrali a ešte nestrelili v tomto turnaji ani gól. To sa pokúsia akiste zmeniť, ale môžu im urobiť problémy niektoré absencie. Stále nie je ani jasné, či nastúpi ich najväčšia opora a kapitán mužstva Samuel Eto’o, ktorý mal poranené koleno a chýbal aj v predchádzajúcom stretnutí s Chorvátskom. Jeho spoluhráči v ňom úplne zlyhali a podľahli 0:4.

Brazílske médiá po bezgólovej remíze s Mexikom utvárajú tlak, útočia na Scolariho a vyzývajú ho, aby posilnil útok. Žiadajú o zaradenie Ramiresa do základnej zostavy a tréner už potvrdil, že sa tak dnes stane. Títo súperi sa stretli na MS jediný raz, Brazílčania hladko vyhrali (3:0).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #brazílska futbalová reprezentácia #MS vo futbale 2014 #futbalová reprezentácia Kamerunu