Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanonier Džeko sa hnevá: Rozhodca je hanbou šampionátu

Bosna a Hercegovina sa na XX. majstrovstvách sveta vo futbale v Brazílii príliš dlho neohriala. Po dvoch prehrách s Argentínou (1:2) a Nigériou (0:1) je isté, že Bosniaci skončia účinkovanie na svetovom šampionáte už po základnej skupine.

22.06.2014 12:52
Edin Džeko Foto: ,
Útočník Bosny a Hercegoviny Edin Džeko preskakuje brankára Nigérie Vincenta Enyeamu.
debata

„Chlapci sú sklamaní, v šatni je ticho,“ povedal tréner bosnianskej reprezentácie Safet Sušič po sobotňajšom neúspechu s africkým výberom. „Ak naši top hráči predvedú svoje najlepšie výkony, môžeme zdolať hocikoho. Ak nie, máme problémy s víťazstvom,“ doplnil kormidelník výberu z Balkánskeho polostrova.

Jedným z najslabších článkov prebiehajúceho ‚mundialu‘ sú zatiaľ rozhodcovia a presvedčili sa o tom aj nováčikovia na MS. Arbitri už spravili nejednu chybu. Hráčov Bosny a Hercegoviny v sobotu nahnevali Novozélanďania, ktorí neuznali gól zakončovateľovi Edinovi Džekovi pre údajný ofsajd.

Džeko v 21. minúte prekonal brankára Nigérie Enyeamu, no asistent rozhodcu Petra O'Learyho zdvihol zástavku, opakované televízne zábery však ukázali, že sa mýlil. „Čo sa stalo? Rozhodca sa stal. Ideme domov a sme z toho smutní, no domov by mal ísť aj rozhodca. Ovplyvnil výsledok, celý zápas. A preto sme prehrali. Rozhodca je hanbou celého podujatia,“ vyslovil Edin Džeko.

Rozhodujúca chvíľa prišla v 29. minúte, keď nigérijský stredopoliar Odemwingie prekonal Begoviča v bráne súpera. „Chceli vyhrať oveľa viac ako my. Nigéria má kvalitné mužstvo. My sme neboli favoritmi stretnutia,“ povedal kouč Safet Sušič. Dvaja najlepší hráči Bosny a Hercegoviny – Džeko a Miralem Pjanič – ukázali len záblesky svojej najlepšej formy. Džeko v tejto sezóne skóroval v Premier League 16-krát, no na šampionáte nedokázal predviesť svoje schopnosti.

„Sme sklamaní aj za neho. Keď nedáme gól, je ťažké vyhrať. Snažil sa, pracoval naozaj tvrdo. Pripravili sme mu množstvo šancí,“ povedal brankár Asmir Begovič o reprezentačnom spoluhráčovi. Džeko doplnil, že teplo a vlhkosť v meste Cuiabá nehrali žiadnu významnú úlohu pri porážke jeho tímu. Topkanonier Džeko mal v dueli s Nigériou štyri strely na bránku.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale 2014 #futbalová reprezentácia Bosny a Hercegoviny