Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taliani chcú rýchlo zabudnúť, druhé zápasy im nevychádzajú

Talianski futbalisti chcú veľmi rýchlo zabudnúť na nevydarený zápas D-skupiny majstrovstiev sveta s Kostarikou (0:1).

21.06.2014 11:18
Taliansko, fanúšik Foto: ,
Nahnevaný fanúšik Talianska.
debata

Napriek nečakanej prehre má tím z Apeninského polostrova dobrú východiskovú pozíciu pred záverečným súbojom prvého kola šampionátu, proti Uruguaju mu vďaka skóre stačí na postup ďalej aj remíza.

„Vedeli sme, že sme lepším tímom, ale neukázali sme to na ihrisku. Urobili sme veľa chýb, mali sme problémy. Kostarika dala gól a potom kontrolovala dianie,“ priznal kapitán Talianska Gianluigi Buffon. Skúseného brankára prekonal v 44. min Bryan Ruíz. Zverenci Cesareho Prandelliho si počas deväťdesiatich minút vypracovali minimum šancí, dvakrát výraznejšie pohrozil Mario Balotelli a raz z priameho kopu Andrea Pirlo.

Tréner Prandelli sa snaží vymyslieť na každý zápas najideálnejšie rozostavenie hráčov. Piatkové 4–1–4–1 mu však nevyšlo, azúroví boli neefektívni. V druhom polčase naskočili do súboja aj traja ofenzívni hráči – Antonio Cassano, Lorenzo Insigne a Alessio Cerci.

„Trio útočníkov nám nepomohlo. Balotelli sa v prvom polčase veľmi dobre pohyboval, ale v druhom sme nemali nikoho, kto by ho dopĺňal,“ priznal Prandelli a potom sa rozhovoril o taktike: „Nebola zlá. Kostaričania boli agresívni, my sme hľadali cesty, ako sa dostať do zápasu. Ak by Mario Balotelli premenil jednu zo svojich príležitostí, bolo by to iné.“

Taliansko sa strelecky v zápase MS nepresadilo prvýkrát po pätnástich dueloch. Naposledy sa nedokázali hráči z Apeninského polostrova presadiť v júni 1998 proti Francúzsku. Taliansko na štvrtom šampionáte v rade nevyhralo svoj druhý súboj na turnaji. V roku 2002 ich zdolali Chorváti 2:1, v rokoch 2006 a 2010 sa rozišli zmierlivo s USA a Novým Zélandom. Taliani potom v posledných tretích vystúpeniach bojovali o postup, jedine v JAR 2010 v rozhodujúcom súboji zaváhali a prehrali so Slovenskom.

V rovnakej situácii sú opäť, tentoraz ich čaká Uruguaj. „Máme teraz pred sebou ďalší zápas a náš prístup musí byť oveľa lepší ako proti Kostarike. Potrebujeme získať energiu a s Uruguajom môžeme uhrať pre nás dobrý výsledok,“ doplnil Prandelli.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cesare Prandelli #MS 2014 vo futbale #Gianluigi Buffon