Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Demonštranti usporiadali vlastný zápas, posvietili si naň

Rozbíjanie okien na luxusných autách, ohrozovanie výkladov bánk a hádzanie silných delobuchov do radov policajtov - demonštrácie proti XX. futbalovým majstrovstvám sveta naberajú na sile.

20.06.2014 11:26
MS 2014, futbal, Brazília, Sao Paulo, protesty,... Foto: ,
Demonštrant rozbíja v Sao Paule jeden z bankomatov.
debata

Na štvrtkovej v Sao Paule sa zúčastnilo asi 2000 odporcov šampionátu, vypukla počas zápasu Uruguaja s Anglickom asi 25 kilometrov od štadióna. Po zotmení demonštranti podpálili kontajnery s odpadkami a pri takomto osvetlení si na jednej zo zablokovaných hlavných ciest zahrali vlastný futbalový zápas. Po približne piatich hodinách sa sami rozišli.

„Aj keby sa Brazília stala majstrom sveta, nemohla by som sa z toho tešiť. Mala by som radosť, keby nám jej víťazstvo v niečom pomohlo. Peniaze, ktoré sa minuli na šampionát, však napáchali iba škody,“ myslí si 24-ročná Valcenie Karaiová. Demonštráciu zorganizovalo hnutie Doprava zadarmo, ktoré vystupovalo aktívne aj pri vlaňajších protivládnych nepokojoch.

Polícia v Sao Paule vo štvrtok zadržala 15 mladých mužov, ktorí vo fanzóne ohrozovali britských fanúšikov. Zásah nemal súvislosť s demonštráciou, nik sa pri ňom vážnejšie nezranil.

debata chyba
Viac na túto tému: #protesty #Sao Paulo #MS vo futbale 2014