Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Van Gaal chce Robbena do Manchestru. Hráč si prestup nevie predstaviť

Anglický futbalový veľkoklub Manchester United je pripravený ponúknuť Bayernu Mníchov 40 miliónov eur za hviezdneho Holanďana Arjena Robbena.

19.06.2014 15:33 , aktualizované: 16:00
Arjen Robben Foto: ,
Arjen Robben.
debata

Tridsaťročného krídelníka, ktorý momentálne žiari na majstrovstvách sveta v Brazílii v drese Oranjes, si vyhliadol jeho reprezentačný tréner Luis Van Gaal, ktorý sa po svetovom šampionáte stane novým manažérom na Old Trafforde.

Robben predĺžil zmluvu s nemeckým majstrom do roku 2017 a v máji mesiac povedal, že jeho prestup na Britské ostrovy nepripadá do úvahy. V podobnom duchu sa vyjadril aj tentoraz: „Neviem si predstaviť, že by ma chcel Bayern predať.“ A dodal: „Iné by bolo, ak by som bol v tíme nespokojný. V tom prípade by som o prípadnom prestupe uvažoval.“

Ako hráč bavorského veľkoklubu pod Van Gaalom v rokoch 2009 až 2011 pôsobil. „Pod jeho vedením som si to užíval. Pre moju kariéru bol veľmi dôležitý. Faktom však zostáva, že v mojom súčasnom klube som veľmi šťastný,“ uzavrel dohady aktuálne najrýchlejší hráč planéty.

Robben je v skvelej forme. V úvodných dvoch vystúpeniach Holanďanov na svetovom šampionáte už dokázal streliť tri góly, z toho dva do siete ešte stále úradujúcich majstrov sveta Španielov. V poslednom zápase v B-skupine narazí 23. júna o 18.00 h SELČ holandská reprezentácia na Čile. Oba tímy majú postup do osemfinále už istý.

Robben po Austrálii: V prvom polčase bolo všetko zlé

Arjen Robben sa otváracím gólom do siete Austrálie zaradil medzi najlepších strelcov XX. futbalových majstrovstiev sveta, ale k spokojnosti s výkonom holandského tímu mal napriek víťazstvu 3:2 ďaleko.

„V prvom polčase sme hrali naozaj zle. Prespali sme ho. Napáchali sme množstvo chýb v držaní lopty. Všetko bolo zlé, nevedeli sme sa dostať do zápasu,“ priznal trojgólový kanonier záverečného turnaja pre nieuws.nl. Premožitelia Španielska po zmene strán dokonca pustili najväčšieho outsidera celého turnaja do vedenia a nečakane ratovali tri body.

„Boli sme nesústredení a to by sa nám v zápasoch nemalo stávať. Mysleli sme si, že sebavedomie z víťazstva nad Španielmi nám pomôže vyhrať. Zabudli sme, že toto je úplne iný zápas, začínalo sa od 0:0.“

Najlepší hráč zápasu podľa FIFA vyzdvihol výkon húževnatého súpera. „Na víťazstvo sme sa museli poriadne nadrieť. Austrálčania sa bili ako o život, bola to ich posledná šanca. Vyrovnávací gól nás zaskočil, ale dokázali sme naň odpovedať,“ uviedol krídelník Bayernu Mníchov.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

Po druhom stredajšom súboji B-skupiny sa ukázala cena vydretého víťazstva. Okrem troch bodov sa Oranjes tešili aj z postupu do osemfinále, pretože úradujúcich majstrov sveta pokorili aj Čiľania a tiež idú ďalej.

„Urobili sme dôležitý krok na ceste k cieľu. Máme šesť bodov, nestratili ani jeden. Zostáva nám jeden zápas, chceme v ňom predviesť dobrú hru,“ želá si Robben.

V súboji o prvenstvo v skupine si musia vicemajstri sveta poradiť bez ďalšieho trojgólového strelca turnaja Robina van Persieho, ktorý si nezahrá pre dve žlté karty, pripomína web fifa.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arjen Robben #MS vo futbale 2014 #holandská futbalová reprezentácia