Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brazílske korenie

Futbalové korenie v Brazílii nechýba. Po prvom kole, keď sa predstavili všetky tímy, padlo najviac gólov v histórii. Odvtedy, čo na turnaji hrá 32 tímov.

19.06.2014 09:00
USA, fanúšikovia Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Diváci sa tešili zo 49 gólov, čo je vyše trojgólový priemer. Pred štyrmi rokmi v tomto čase to bola priam katastrofa. Len 25 gólov a priemer hlboko pod dvojgólovou hranicou.

Mnohí za dobrú ingredienciu považujú tiež senzácie. Výsledkovo nudný úvod v Afrike 2010 oživili Španieli, ktorí v poslednom, šestnástom súboji úvodnej rundy nestačili na Švajčiarsko. Senzácia prvej kategórie.

Aj československí futbalisti prispeli do príťažlivej kapitoly dejín. Na MS 1962 nachytali na hruškách hneď v premiére hviezdnych Španielov a zastavili sa až vo finále.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

Po každom turnaji sa spomína nielen na šampiónov, ale aj na malých, ktorí favoritom skrížili cestu. O tých sa potom rozprávajú legendy. Jednou z nich je triumf absolútnych outsiderov Američanov, ktorí práve v Brazílii pred 64 rokmi v Belo Horizonte zdolali nafúkaných Angličanov.

Na ostrovoch nebrali súpera vážne a keď ďalekopisy vyťukali výsledok Anglicko – USA 0:1, v jednom denníku si mysleli, že ide o omyl a pred anglickú nulu pripísali jednotku. Na druhý deň noviny v kolíske futbalu informovali, že Albion uštedril Amerike nakladačku 10:1…

Takú senzáciu ešte Brazília síce nezažila, ale to, že domáci si neporadia s Mexikom, alebo že obhajcovia dostanú päťku, sotva ktosi čakal.

Vždy platí, že čím viac sa zrodí nečakaných výsledkov, tým bude šampionát pikantnejší.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale