Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strach na Maracane. Tisícky fanúšikov chodia po rozkývanom lešení

Mráz behá po chrbte pri sledovaní videa zachytávajúceho lešenie s drevenými schodmi pred štadiónom Maracana v Riu de Janeiro po nedeľňajšom zápase futbalových majstrovstiev sveta medzi Argentínou a Bosnou a Hercegovinou.

18.06.2014 11:26
maracana, schodisko Foto:
Rozkývané lešenie pri štadióne Maracana.
debata

Konštrukcia sa pod návalom fanúšikov kýve do strán a zdá sa, že každú chvíľu hrozí jej zrútenie. Samotní fanúšikovia priznali strach z pádu. Schody vedú k jedinému vstupu na betónovú rampu napojenú na stanicu metra.

Pozrite si nebezpečné schodisko na šadióne Maracana

„Prechádzajú tadiaľ tisícky ľudí, lešenie sa hýbe, nehoda je iba otázka času,“ myslí si mexický systémový inžinier Jorge Martínez, ktorý nebezpečným miestom sám prešiel po skončení stretnutia.

Na sťažnosti zareagovali úrady štátu Rio de Janeiro. Schody vraj preskúmali, vystužili ich a v utorok znova podrobili inšpekcii. Zatiaľ čo schody pre bežných divákov sú skonštruované z lešenia, VIP hostia používajú bezpečnejšie betónové. „Tie vyzerajú dobre, zato lešenie nevzbudzuje dôveru. Nie je na ňom ani údaj o kapacite. Zajtra sa sem zase navalia ľudia, radšej prídem skôr,“ povedal elektroinštalatér Miranda chystajúci sa na stredajší zápas Španielska s Čile.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #Maracana