Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pelé zmeškal zápas Brazílie. Trčal v zápche a prvý polčas počúval v rádiu

Medzi mnohými fanúšikmi, ktorí kvôli zápcham v uliciach Fortalezy nestihli druhé vystúpenie futbalistov Brazílie proti Mexiku, bol aj slávny Pelé. Prvý polčas duelu, ktorý sa skončil bezgólovou remízou, tak musel počúvať v rádiu.

18.06.2014 07:18
Pelé Foto: ,
Pelé.
debata

„Prvýkrát v živote som sledoval reprezentačný zápas v aute,“ citovala agentúra Reuters Pelého, ktorý na štadión dorazil až po prestávke. „Dúfal som, že aspoň uvidím gól, ale mýlil som sa. Je vidieť, že na majstrovstvách už nie je ľahký súper,“ dodal.

Sedemdesiattriročný Pelé síce podľa vlastných slov po prvýkrát musel počúvať prenos v aute, s rádiom však zápas Brazílie prežíval už druhýkrát. „Kanárici“ vtedy tiež hrali doma, ale vo finále šampionátu v roku 1950 prehrali s Uruguajom, ktorý získal majstrovský titul.

„Mal som deväť a bol som doma v Bauru. Pamätám si, ako potom otec plakal,“ spomínal Pelé. „A ja nechcem, aby ma teraz moje ‚deti‘ priviedli k slzám,“ povedal v narážke na súčasnú reprezentáciu, ktorej verí, že na domácej pôde získa pre Brazíliu šieste zlato.

debata chyba