Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ochoa je národný hrdina, ktorý dva dni počúval pod oknom milostné piesne

Mexičania ho nazvali hrdinom a záchrancom, Brazílčania mužom zázrakov. Brankár Guillermo Ochoa je priamo zodpovedný za to, že futbalisti Mexika uhrali s vysokým favoritom - domácou Brazíliou bezgólovú remízu, a uchovali si šancu na prvenstvo v A-skupine majstrovstiev sveta. Najväčšie príležitosti Brazílie na Estadio Castelao vo Fortaleze spálili Neymar, Thiago Silva a Paulinho.

18.06.2014 06:32
Brazília - Mexiko Foto: ,
Meexičan Guillermo Ochoa so šťastím vyráža hlavičku Thiaga Silvu.
debata

„V hodnotení tohto zápasu patrí prvé miesto brankárovi Mexika. Predviedol minimálne štyri zázračné zákroky,“ myslí si brazílsky útočník Fred. „Bol to môj životný zápas. Zachytať takto na majstrovstvách sveta a ešte pred toľkými fanúšikmi a domácej Brazílii je niečo výnimočné,“ priznal Ochoa.

Kapitán Mexičanov stopér Rafael Márquez sa vo veku 35 rokov tiež poriadne obracal a tréner Mexičanov Miguel Herrera ho nazval tiež jedným z hrdinov zápasu. Najviac však chválil Ochou, brankára, ktorý si v klube oblieka dres francúzskeho Ajaccia.

„Nepamätám sa, žeby mexický brankár niekedy predtým odviedol niečo podobné na majstrovstvách sveta. Skvelá práca,“ pochválil Ochou Herrera. Ak by Brazílčania či Mexičania získali zo vzájomného zápasu tri body a medzi Kamerunom a Chorvátskom by sa v stredu zrodila remíza, mohol víťazný tím už postúpiť do osemfinále. Nestalo sa.

„Remíza nie je pre nás dobrý výsledok, ale rešpektujeme silu súpera a hľadíme do ďalších zápasov,“ povedal brazílsky tréner Luiz Felipe Scolari. „Odohrali sme veľký zápas proti Brazílii pred jej fanúškmi v domácom prostredí. Dokázali sme si, že máme na to, aby sme zvládali aj takýto výkonnostný stupeň zápasov,“ kontroval kouč Mexika Miguel Herrera.

Brazílske trápenie proti Mexiku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Neymar bol aj v druhom zápase najlepším hráčom...

„Išli sme naplno a snažili sa streliť gól až do konca, ale nepodarilo sa nám to. Postup do vyraďovacej fázy si musíme vybojovať v ďalšom stretnutí,“ doplnil brazílsky útočník Fred.

V útrobách štadióna vo Fortaleze sa tiesnilo 60 342 divákov a medzi nimi aj hviezda NBA Kobe Bryant. Gól nevideli. „Gól tomuto zápasu chýbal, ale o to lepší výkon podali obaja brankári. Nezahrali sme vôbec zle, ale s mužom zápasu sme si nevedeli poradiť,“ dodal Scolari.

Mexickí fanúšikovia spievali hráčom pod oknami milostné piesne

Futbalistom Mexika sa na majstrovstvách sveta darí a ocenili to aj fanúšikovia. Posledné dva večery sa totiž pred ich hotelom vo Fortaleze zišlo niekoľko stoviek priaznivcov a spievali reprezentantom pod oknami milostné piesne.

Podľa agentúry AP nechýbali ani tradiční hudobníci mariachi, fanúšikovia v sombrero a zápasníckych maskách. Mexickí futbalisti si nečakané vystúpenie nenechali ujsť a počúvali ho z hotelovej terasy, z ktorej potom priaznivcom tiež poďakovali.

zväčšiť Mexickí fanúšikovia spievali aj priamo pred... Foto: SITA/AP, Themba Hadebe
Mexiko, fanúšikovia Mexickí fanúšikovia spievali aj priamo pred zápasom proti Brazílii.

„Máme za sebou ťažký rok 2013,“ pripomenul tréner Miguel Herrera, že Mexiko sa do Brazílie nekvalifikovalo úplne vlastnou zásluhou, ale hlavne vďaka obratu USA v zápase s Panamou. „Fanúšikom niečo dlhujeme. A keď sem prišli a ukázali, ako veľmi nás milujú, museli sme sa im poďakovať. Aby videli, že nežijeme v inom svete,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale