Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Meireles ukazoval prostredníkmi taktiku, veľký hnev Portugalcov na rozhodcu

Portugalskí futbalisti sa po stretnutí G-skupiny majstrovstiev sveta v Brazílii poriadne hnevali na srbského arbitra Milorada Mažiča, ktorý podľa nich viedol súboj v prospech Nemcov. Portugalci nedokázali stráviť debakel 0:4.

17.06.2014 08:46
debata (1)
zväčšiť Cristiano Ronaldo gestikuluje pred rozhodcom... Foto: SITA/AP, Bernat Armangue
Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo gestikuluje pred rozhodcom Miloradom Mažičom.

Emócie nimi lomcovali už priamo na ihrisku. Za stavu 0:1 sa neovládol obranca Pepe, ktorý dostal v 37. min červenú kartu. Za chrbtom hlavného rozhodcu v čase vylúčenia ukazoval smerom k Srbovi prostredníky oboch rúk Raul Meireles, ktorého červená karta pre spoluhráča hnevala. Obrázok Meirelesa so vztýčenými prostredníkmi začal kolovať na sociálnych sieťach.

Portugalci veľmi rýchlo gesto vysvetlili. „Portugalská futbalová federácia ubezpečuje, že nešlo o gesto voči rozhodcovi. Je to nedorozumenie a zlá interpretácia. Gesto smerovalo na Bruna Alvesa a išlo o odovzdávanie pokynov od trénera Paula Benta. Raul Meireles mu len vysvetľovať, ako budú hrať, keď bude v obrane namiesto Pepeho,“ uvádza sa v stanovisku Portugalskej futbalovej federácie.

Práve vylúčenie Pepeho bolo jedným z kľúčových momentov stretnutia. Tridsaťjedenročný hráč Realu Madrid najskôr zaváhal pri rozohrávke a začal naňho dotierať Thomas Müller. Pepe sa pri krytí lopty dotkol rukou tváre súpera, ktorý okamžite spadol na zem a držal sa za hlavu. Mazič to však neposúdil ako faul a nechal pokračovať v hre. Portugalský obranca sa sám rozhodol dohovoriť Müllerovi za simulovanie, sklonil sa k nemu a ťukol doňho hlavou. Rozhodca ho za tento čin poslal predčasne pod sprchy.

„Rád by som sa pozrel na opakovaný záznam. Podľa mňa z mojej strany bolo všetko v poriadku, cítil som, že ma trafil rukou. Čo sa dialo potom, to neviem presne. Rozhodne nie som provokatér,“ povedal po stretnutí Müller.

Portugalčanom sa nepáčilo ani rozhodnutie o pokutovom kope z úvodu stretnutia za stiahnutie Maria Götzeho. V podobnej situácii na opačnej strane v druhej časti hry s Éderom ostala píšťalka nemá.

„Myslím si, že penalta bola prísna. A Pepeho rozhodca asi vylúčil pre jeho povesť. Okrem prvých piatich minút sme sa prakticky nedostali do hry. K arbitrom sa nevyjadrujem, prejavila sa ich zaujatosť. V žiadnom prípade však nechcem povedať, že za našu prehru môže iba rozhodca. Urobili sme veľa chýb,“ povedal tréner Portugalska Paulo Bento.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale