Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý hetrik šampionátu. Fantastické, úžasné, tešil sa Müller

Premiérový hetrik v nemeckom národnom tíme a presvedčivá výhra 4:0 nad Portugalskom na úvod majstrovstiev sveta.

16.06.2014 23:21
Thomas Müller Foto: ,
Thomas Müller.
debata (1)

Ofenzívny univerzál Thomas Müller snáď ani nemohol lepšie osláviť svoj jubilejný päťdesiaty štart v reprezentácii. Dvadsaťštyriročný futbalista Bayernu Mníchov potvrdil, že zatiaľ má na svetových šampionátoch úctyhodnú formu aj gólovú produktivitu.

Pred štyrmi rokmi na svojich prvých MS sa Müller stal s piatimi gólmi najlepším strelcom juhoafrického turnaja a hneď v úvodnom dueli v Brazílii pridal ďalšie tri góly. Je skoro neuveriteľné, že mu k ôsmim gólom stačilo sedem zápasov a predovšetkým len deväť striel. „Som už na treťom veľkom turnaji za sebou (vrátane Eura 2012), takže som na tlak zvyknutý. Ale streliť tri góly v jednom zápase je nádherné,“ povedal Müller novinárom po šlágri skupiny G v Salvadore.

Portugalsko prvýkrát pokoril v dvanástej minúte z penalty, v nadstavení prvého polčasu skóroval druhýkrát a v 78. minúte skompletizoval hetrik. „Každý ďalší gól bol lepší ako ten predchádzajúci. Je to fantastické, ale zásluhu na tom má aj zvyšok mužstva,“ ocenil Müller, ktorý v uplynulej sezóne vyhral s Bayernom nemeckú ligu aj pohár.

Kľúčový podľa neho bol druhý nemecký gól. „Dvojgólový náskok zvlášť v tomto počasí bol veľmi dôležitý. Po treťom góle bolo rozhodnuté. Z protiútokov sme mali veľa šancí, mohlo to skončiť ešte väčším rozdielom,“ uviedol autor 20 reprezentačných zásahov, ktorý bol podľa očakávania vyhlásený mužom zápasu.

To, že bol naozaj pri všetkom podstatnom, ​​dokladá aj situácia z 37. minúty. Portugalský stopér Pepe mu najprv pri súboji siahol do tváre, a keď sa odchovanec Bayernu zvalil na zem, frustrovaní obranca Realu ho ešte na trávniku udrel hlavou. Rozhodca Milorad Mazić okamžite Pepeho vylúčil.

„Iba som zacítil úder od jeho päste, ale príliš si nespomínam, čo sa dialo potom,“ priznal Müller. Sám nervy udržal. Hoci si s Pepem vymenil niekoľko ostrých slov, tak sa ho nedotkol. „Rád by som to videl v televízii, naozaj neviem, či sme boli hlavami oproti sebe. Len dúfam, že to v televízii nevyzeralo hlúpo,“ dodal nemecký reprezentant.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hetrik #Thomas Müller #Nemecko - Portugalsko