Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Pirlo pridáva do hry kvalitu. Nech je kdekoľvek, vraví Prandelli

Skláňam klobúk pred schopnosťami tohto talianskeho tímu. Túto vetu vyriekol po skončení sobotňajšieho súboja D-skupiny majstrovstiev sveta vo futbale v brazílskom Manause tréner anglického tímu Roy Hodgson.

15.06.2014 09:19
Andrea Pirlo Foto:
Andrea Pirlo.
debata

Jeho zverenci prehrali v jednom z najkvalitnejších súbojov doterajšieho priebehu svetového šampionátu s Talianmi (1:2).

V drese azúrových podali výborné výkony najmä Andrea Pirlo a Mario Balotelli. Prvý svojimi skúsenosťami a rozumom vytváral šance pre spoluhráčov, druhý gólovým inštinktom rozhodol zápas. Taliansky špílmacher Pirlo pred prvým gólom svojho tímu umne preskočil na neho smerujúcu loptu a ponúkol ju tak lepšie postavenému Claudiovi Marchisiovi, ktorý skóroval.

„Pirlo je hráč, ktorý vám pridá do hry kvalitu nech sa nachádza v ktorejkoľvek časti hracej plochy. Je jedno, či je tesne bránený alebo si potrebuje hodiť loptu dopredu a presunúť sa na hrot útoku,“ pochválil 35-ročného veterána v talianskom drese tréner Cesare Prandelli.

Pokiaľ ide o 12 rokov mladšieho Balotelliho, ten preukázal streleckú pohotovosť, keď pri rozhodujúcom góle zápasu vyhral hlavičkový súboj s obrancom Angličanov Garym Cahillom. Okrem toho mohol potomok ghanských imigrantov narodený na Sicílii pridať aj ďalšie presné zásahy. Po góle volal najmä jeho umný lob z konca prvého polčasu.

Brankára Joea Harta ním prekonal, ale loptu heroicky zachránil na bránkovej čiare stopér Phil Jagielka. „Povedal som to už neraz, jeho potenciál je oveľa vyšší ako ten súčasný. Môže nám pomôcť ešte veľkým počtom gólov. Musí len presvedčiť sám seba, že sa potrebuje natlačiť do šancí a premieňať ich,“ uviedol Prandelli na adresu

„Som šťastný, rozhodnúť takýto zápas je výnimočný pocit. Nikdy predtým som nehral na majstrovstvách sveta. Môžem len potvrdiť, že sú to fantastické pocity. Venujem toto víťazstvo svojej budúcej manželke (nedávno sa zasnúbil s belgickou priateľkou – pozn.), rodine a všetkým kamarátom,“ povedal Balotelli.

Neposlušné dieťa talianskeho futbalu nastrieľalo v azúrovom drese už 13 gólov v 30 vystúpeniach. Keď Balotelli v 73. min schádzal z hracej plochy, sprevádzal ho uznanlivý potlesk tribún v Amazonia Arene v Manause. A keď zaznel záverečný hvizd a jeho gól sa ukázal ako víťazný, priložil si prst k perám, akoby chcel odkázať kritikom, že ich svojím výkonom umlčal.

„Opakujem, Mario tých gólov pridá ešte oveľa viac. Má obrovský potenciál,“ dodal Prandelli.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #anglicko