Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marcelo si vydýchol. Jeho vlastný gól Brazílčanov nemusel mrzieť

Vlastný gól v 11. minúte prvého zápasu - domáca Brazília si nemohla želať horší začiatok XX. futbalových majstrovstiev sveta. A Marcelo s ňou.

13.06.2014 10:05
Marcelo Foto: ,
Marcelo.
debata

Obranca Realu Madrid v snahe zachrániť situáciu pri rýchlom protiútoku Chorvátov poslal prudký center Ivicu Oliča do vlastnej siete. Prvý gól turnaja bol ukážkový vlastenec. Dokonale zaskočil väčšinu zo 62-tisícového obecenstva na štadióne v Sao Paule. Takto si vstup domáceho tímu do prvého šampionátu na brazílskej pôde po 64 rokoch nepredstavovali.

„Nešťastný moment. Napätie v zápase sa dalo krájať. Napriek tomu som sa snažiť zachovať pokoj, pretože keby som sa zrútil, potopil by som celý tím. Nie som prvý futbalista, čo si dal vlastný gól, pustil som to z hlavy a usiloval sa pomôcť mužstvu,“ opísal svoje pocity Marcelo.

Niet divu, že práve 26-ročný ľavý obranca najviac prežíval víťazný obrat na 3:1. Po góle Oscara v nadstavenom čase sa rozbehol k brankárovi Júliovi Césarovi a padli si do náručia. Marcelo si kľakol na kolená a bozkával kanárikový dres. „Bolo to spontánne objatie. Cítil som obrovskú úľavu, pretože víťazstvo nás stálo veľa síl. Obrat ukázal, ako sme na majstrovstvá pripravení,“ dodal Marcelo.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale 2014 #Brazília - Chorvátsko #Marcelo