Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pelé by chcel mať v mužstve Rooneyho. Na MS zažiari, tvrdí legenda

Brazílska futbalová legenda Pelé je presvedčená, že anglický útočník Wayne Rooney sa na blížiacich sa majstrovstvách sveta prezentuje v najlepšom svetle.

11.06.2014 13:37
Wayne Rooney Foto: ,
Wayne Rooney.
debata

Dvadsaťosemročný útočník Manchestru United má v reprezentačnom drese „Albiónu“ na svojom konte 39 gólov, no na záverečných turnajoch MS 2006 a 2010 ani raz neskóroval. „Rooney sa síce na ostatných dvoch šampionátoch strelecky nepresadil, ale bol mimoriadne užitočný pre svoje mužstvo. Vždy bojoval za tím – takého hráča by som v mužstve rozhodne chcel mať,“ uviedol trojnásobný majster sveta Pelé pre Sky Sports News.

Angličania si v základnej D-skupine svetového šampionátu postupne zmerajú sily s Talianmi (14. 6.), Uruguajčanmi (19. 6.) a hráčmi Kostariky (24. 6.). Pelé verí, že napriek neľahkej úlohe sa Rooney a spol. môže prebojovať do vyraďovacej fázy turnaja. „Anglicko je v náročnej skupine, ale môžu sa dostať ďalej a postúpiť do osemfinále,“ priblížil svoju prognózu 73-ročný bývalý hráč FC Santos a dodal: „Majstrovstvá sú krátky turnaj a skúsení hráči si vždy zastanú svoje miesto.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Wayne Rooney #pelé #MS 2014 vo futbale