Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štadión v Sao Paule bol počas generálky na MS len z polovice plný

Štadión v Sao Paule má za sebou generálku na otvárací zápas futbalových majstrovstiev sveta.

02.06.2014 10:57
štadión Itaquerao, Sao Paulo Foto: ,
Štadión Itaquerao v Sao Paule počas zápasu medzi Corinthians a Botafogom.
debata

Neprebehla podľa predstáv Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), pretože namiesto plnej „šampionátovej“ kapacity 68 034 divákov bolo na nedeľňajšom zápase najvyššej brazílskej súťaže medzi domácimi Corinthians a Botafogom obsadených iba 37-tisíc miest. Miestny stavebný úrad povolil vstup len na jednu z tribún s dočasnými sedadlami. Organizátori nezaznamenali žiadne vážnejšie problémy na štadióne ani mimo neho, diváci sa sťažovali na vyťaženú dopravu, nedostatok pokynov a zdĺhavé bezpečnostné kontroly pri vstupe. Stretnutie museli na krátko prerušiť iba pre balóny, ktoré fanúšikovia vypustili na ihrisko. Po záverečnom hvizde svietil na ukazovateli skóre stav 1:1.

Prvým testom prešlo Itaquerao 18. mája. Druhá previerka bola pôvodne naplánovaná na štvrtok 29. mája, ale radnica Sao Paula ju zrušila, pretože by vraj príliš narušila plynulý chod mesta v pracovný deň.

Minulý týždeň vo štvrtok sa skončila dvojtýždňová inšpekcia generálneho sekretára FIFA Jéroma Valckeho po 12 štadiónoch pre MS 2014. Vyplynuli z nej obavy o pripravenosť troch dejísk – Porto Alegre, Natalu a práve Sao Paula. Zvyšných deväť miest obstálo.

Na štadióne, ktorý bude po MS slúžiť Corinthians, sa bude hrať 12. júna prvé stretnutie záverečného turnaja medzi Brazíliou a Chorvátskom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sao Paulo #generálka #Itaquerao