Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Beckenbauer kritizuje hráčov za odvolanie osláv s fanúšikmi

Legendárny Franz Beckenbauer sa pustil do nemeckej futbalovej reprezentácie. Majster sveta z roku 1974 kritizoval "Nationalelf" za odvolanie osláv s fanúšikmi po príchode z Juhoafrickej republiky.

10.07.2010 13:22
Franz Beckenbauer Foto: ,
Franz Beckenbauer.
debata

Nemecko tam v sobotu večer odohrá svoj posledný zápas o tretie miesto proti Uruguaju.

„Považujem to rozhodnutie za nesprávne,“ napísal „cisár Franz“ vo svojom sobotňajšom stĺpčeku v denníku Bild. Reprezentácia mala v pondelok alebo v utorok absolvovať po svojom príchode z Južnej Afriky ďakovnú oslavu s fanúšikmi, ktorí ich v státisícoch sledovali na námestiach pred veľkoplošnými obrazovkami a mohutne ich povzbudzovali aj v juhoafrických hľadiskách. Kapitán Philipp Lahm však uviedol, že je „nevhodné“ mať párty len dva dni po odohraní posledného zápasu.

Beckenbauer však v článku pripomenul obrovské oslavy pri berlínskej Brandenburskej bráne pred štyrmi rokmi, keď Nemecko na domácom šampionáte zdolalo v boji o bronz Portugalsko. Vtedy oslavovalo tím viac ako milión ľudí. Atmosféru spred štyroch rokov porovnáva Beckenbauer s tou dnešnou. „Vtedajšia atmosféra bola rovnako ohromujúca. Aj teraz sa mohlo obetovať zopár hodín na ešte jednu ďakovnú oslavu,“ napísal tréner nemeckých majstrov sveta z roku 1990.

Berlín bol mestom s najväčšiou účasťou fanúšikov na námestiach, zápasy sledovali 1,5 milióna ľudí, čo bolo najviac spomedzi sledovaných metropol ako Sydney či Mexico City. Na zápas o bronz sa v sobotu večer očakáva pol milióna ľudí.

debata chyba