Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FIFA: Rozhodcovia mali na MS 96-percentnú pravdu

Rozhodcovia mali na prebiehajúcich futbalových MS v Juhoafrickej republike 96 percent správnych rozhodnutí. Vyplynulo to zo štúdie rozhodcovskej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

10.07.2010 15:32
Koman Coulibaly (rozhodca), Clint Dempsey Foto:
Rozhodca Koman Cuolibaly neuznal Američanom regulárny gól, čo nahnevalo aj Clinta Dempseyho (vľavo).
debata (5)

Štúdia hodnotila situácie ako priame kopy, penalty, gólové rozhodnutia, nezaznamenávala však vhadzovania. „Pracujeme tvrdo a nie sme prekvapení výsledkami, pretože rozhodovanie je oveľa lepšie,“ uviedol šéf komisie Jose Maria Garcia-Aranda. Ide o prvú takúto štúdiu rozhodcov na MS, a hoci ju nie je s čím porovnať, podľa Garciu-Arandu sú výkony rozhodcov lepšie ako v minulosti.

„Hovoríme tu o tisíckách rozhodnutí počas 62 zápasov a drvivá väčšina bola správna,“ uviedol. Pridal sa aj maďarský arbiter Viktor Kassai, ktorý pískal semifinále Nemecko – Španielsko. „Čísla najlepších rozhodcov by mali byť na takejto úrovni, takže pre mňa znie to číslo realisticky,“ uviedol rozhodca a dodal: „Problémom však je, že keď máte za zápas 200 rozhodnutí a z toho jedno dôležité je zlé, každý zabudne na zvyšných 199 dobrých.“

Pozornosť verejnosti a médií získali sporné momenty šampionátu ako neuznaný jasný gól Franka Lamparda v drese Anglicka, či jasný ofsajd Carlosa Teveza pri góle do mexickej siete v osemfinále. Zaujali aj červené karty, ktoré rozhodcovia udelili po jasnom filmovaní „faulovaných“ hráčov.

5 debata chyba