Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chýbal iba kúsok, povzdychol si Forlán

O úspechu či neúspechu vo futbale často rozhodujú iba centimetre, o čom sa presvedčili na svetovom šampionáte 2010 v Juhoafrickej republike Uruguaj a jeho hviezdny útočník Diego Forlan.

11.07.2010 13:37
Diego Forlán Foto:
Diego Forlán po nastrelení brvna. Sny Uruguaja o bronze sa rozplynuli.
debata (1)

V nadstavenom čase súboja o bronz s Nemeckom za nepriaznivého stavu 2:3 zahrával Forlan priamy kop, no trafil len do brvna. Stačilo namieriť o pár centimetrov nižšie a duel by sa dostal do predĺženia. „Chýbalo naozaj máličko,“ povedal po zápase Forlan, ktorý bol najvýraznejšou postavou uruguajského mužstva počas celého turnaja. Skúsený útočník vsietil na šampionáte päť gólov, čo sa podarilo len Thomasovi Müllerovi z Nemecka, Davidovi Villovi zo Španielska a Holanďanovi Wesleymu Sneijderovi.

„Forlan bol kľúčovým členom nášho mužstva. Dosiahol toho veľa a bol vodcom tímu. Bez neho by sme sa nezaobišli,“ pochválil svojho zverenca tréner Oscar Tabarez. Forlan má na konte 29 reprezentačných gólov a od národného rekordu Hectora Scaroneho ho delia už iba dva presné zásahy.

Podľa Tabareza nie je vylúčené, že sa hviezda Atletica Madrid v prípade úspešnej kvalifikácie predstaví na majstrovstvách sveta aj o štyri roky v Brazílii. „Po fyzickej stránke v tom nevidím žiadny problém,“ povedal uruguajský kouč.

1 debata chyba