Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronalda mrzí, že Klose nehral a nemohol prekonať jeho rekord

Legendárny brazílsky futbalista Ronaldo si aj po tohtoročných majstrovstvách sveta udrží s pätnástimi gólmi pozíciu najlepšieho strelca šampionátu, ale dôvod k veľkým oslavám to pre neho rozhodne nie je. Slávneho kanoniera dokonca mrzí, že najbližší prenasledovateľ Nemec Miroslav Klose, ktorý stráca jediný gól, sa nemohol v sobotňajšom dueli o tretie miesto kvôli zraneniu chrbta o rekordný zápis usilovať.

11.07.2010 15:46
Miroslav Klose Foto:
Miroslav Klose.
debata

„Gratulujem mu, dať štrnásť gólov na majstrovstvách sveta je fantastické,“ ocenil Ronaldo. „Je ale smutné, že nemohol v sobotu hrať. Nie som proti tomu, aby prekonal môj rekord. Ja som vstúpil do dejín a teraz je čas, aby iní písali svoje príbehy,“ doplnil tridsaťtriročný Brazílčan.

Klose už ho zrejme neprekoná. Za štyri roky, kedy bude šampionát hostiť Brazília, mu bude 36 rokov a sám nepredpokladá, že v tom čase bude ešte hrať za reprezentáciu. Aj preto pôsobil Klose v sobotu pri záberoch na nemeckej lavičke veľmi skleslo a príliš neožil ani pri slávnostnom ceremoniáli, keď si preberal bronzovú medailu za výhru nad Uruguajom.

Nemecký kouč Joachim Löw mal jasno o tom, že Klose nenastúpi, až v deň zápasu. „Naozaj chcel hrať, ale po tréningu v sobotu mi povedal, že by nebol schopný plniť svoju pozíciu v tíme. Bol sklamaný, ale vedel, že si nemôžeme dovoliť poslať na ihrisko hráča, ktorý by hral len na osemdesiat percent,“ uviedol Löw.

Klose strelil na šampionátoch štrnásť gólov. Päť z nich zaznamenal v roku 2002 v Ázii, rovnaký počet pridal o štyri roky neskôr na domácom majstrovstvá a štyrikrát sa trafil v Južnej Afrike.

Ronaldo, Miroslav Klose. Foto: Reuters
Ronaldo, Miroslav Klose Ronaldo, Miroslav Klose.
debata chyba