Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampión o prsia?

Futbalový svet sa teší na nového šampióna. Do klubu mocných a vyvolených bohatierov vstúpi ôsmy člen. Španielsko? Holandsko?

11.07.2010 11:09
David Villa Foto:
Stane sa hrdinom finále Španiel David Villa?
debata (3)

Všetci očakávajú vyrovnaný boj a keby platila plavecká terminológia aj na zelených trávnikoch, tak svet bude oslavovať šampióna, ktorý dorazí do cieľa pred súperom o prsia.

Holanďania vyťahujú zásadu – do tretice všetko dobré. Dva razy už siahali na najcennejšiu trofej a dva razy im ju súperi vyfúkli spod nosa. V polovici sedemdesiatych rokov mali oranjes možno aj silnejšie mužstvo ako teraz. Na čele s legendárnym Cruyffom či Neeskensom. Ale takej pocty sa nedočkali.

Ak by sa to podarilo ich nástupcom, vstúpili by do histórie s výnimočnou bilanciou – neprehrali by jediný zápas v celom cykle majstrovstiev sveta. Od kvalifikácie až po finále. To doteraz zvládol len legendárny brazílsky výber na čele s Pelém v roku 1970.

Španieli nemajú ľahkú úlohu. Ak chcú byť majstrami, musia prestrihnúť 25-zápasovú holandskú šnúru bez prehry. Alebo sa spoliehať na penaltový rozstrel, ktorý je vždy lotériou.

Africký turnaj začali ľadovou sprchou. Hneď v úvode podľahli Švajčiarsku. Musíme nájsť cestu k víťazstvám, žiadal kouč del Bosque. Jeho hráči ju zasa objavili, hoci víťazili spravidla len o prsia. Teraz by sa im táto skúsenosť mohla zísť…

3 debata chyba