Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci odohrali najlepší zápas MS, Hamšík strašil účesom, Paraguaj priťahoval sexi fanúšičkou

Austrálska reprezentácia síce opustila MS po základnej fáze, ale médiá tejto krajiny podrobne sledovali dianie v JAR až do konca. Populárny portál couriermail.com publikoval najzaujímavejšie "dobré" a "zlé" okamihy tak, ako ich vidia "protinožci". Slovensko sa dostalo do oboch kategórií, do dobrej zásluhou zápasu s Talianskom, do zlej pre Hamšíkov účes.

12.07.2010 17:06
Paraguaj Larissa Riquelme Foto:
Fanúšička paraguajských futbalistov, modelka Larissa Riquelmeová, vzdala poctu vystúpeniu národného tímu na MS sériou aktov pre periodikum Diario Popular.
debata

DOBRÉ:

Gól: Ďalekonosná strela z kopačky Giovanniho van Bronckhorsta v súboji s Uruguajom bola jednoducho fenomenálna
Najväčšie prekvapenie: Uruguaj. S entuziazmom hrajúci juhoamerický tím dokázali zastaviť až Holanďania pred bránami finále. Toto odhodlané mužstvo spraví pre víťazstvo všetko – stačí sa spýtať Ghany.
Najlepší zápas: Slovensko vs. Taliansko. Záverečných 20 minút záverečného zápasu základnej F-skupiny bolo skutočne bláznivých. Keď sa aj Talianom podarilo znížiť, Slováci opäť udreli. Kontaktný gól v samom závere vrátil obhajcom titulu nádej, no na vytúženú remízu, ktorá by znamenala postup, už napriek veľkej šanci v posledných sekundách nedosiahli.

Róbert Vittek strelil v základnej skupine tri... Foto: ČTK
Vittek Róbert Vittek strelil v základnej skupine tri góly.

Najneuveriteľnej­ších 180 sekúnd v histórii futbalu: Hlboký nádych a začíname. Paraguajčan Oscar Cardozo padá v pokutovom území po kontakte so Španielom Gerardom Piquem, no Iker Casillas Cardozov pokus chytá. Španieli útočia a po faule Antolina Alcaraza nasleduje penalta aj na opačnej strane. Xabi Alonso strieľa gól, no hlavný rozhodca ho pre predčasné vniknutie hráčov do šestnástky necháva opakovať. Brankár Justo Villar druhý Alonsov pokus vyráža a následne fauluje Cesca Fabregasa, no arbitrova píšťalka mlčí. Namiesto ďalšej jedenástky zostáva bezgólový stav.

Najneuveriteľnejší záver zápasu: V nadstavenom čase predĺženia dostáva Ghančan Asamoah Gyan možnosť zahrať svoj tretí pokutový kop na šampionáte po tom, čo uruguajský útočník Luis Suarez rukami zastavil loptu smerujúcu do siete. Ide o úplne poslednú akciu v predĺžení a Gyan triafa brvno. Uruguaj nakoniec vyhral v následnom rozstrele.

Asamoah Gyan posiela loptu do brvna.... Foto: Reuters
Asamoah Gyan Asamoah Gyan posiela loptu do brvna....

Účes: Ľanové vlasy v čelenke Uruguajčana Forlana si túto poctu zaslúžia rozhodne najviac.
Oblečený fanúšik: Larissa Riquelmeová. Každý vie prečo… (paraguajská modelka sa vyzliekla)

Larissa Riquelmeová. Foto: diariopopular.com
Larissa Riquelmeová Larissa Riquelmeová.

Oblečený muž: Diego Maradona na svojom prvom šampionáte vo funkcii trénera po vizuálnej stránke obstál. Žiaril aj v uhľovošedom obleku, ťažko možno pochopiť len jeho potrebu nosiť dvoje hodiniek.
Meno: Medzi mnohými skutočne dobrými môže uspieť len jedno. Vyhráva Siphiwe Tshabalala z domácej JAR.
Oslava: Slovinci síce strelili na šampionáte iba tri góly, po každom sa však zhromaždili pri postrannej čiare a vždy predvádzali ten istý zvláštny tanec lesnej víly.
Ukážka nespútanej národnej hrdosti: Severokórejčania nie sú príliš známi tým, že by prejavovali emócie. Bol to preto šok, keď hviezdny útočník výberu KĽDR Jong Tae-se nekontrolovateľne plakal pri národnej hymne.

Jong Tae-se, kapitán Severokórejčanov, sa pri... Foto: Reuters
Severná Kórea, Jong Tae-se Jong Tae-se, kapitán Severokórejčanov, sa pri hymne rozplakal.

ZLÉ:

Rozhodnutie: Uznanie gólu Argentínčana Carlosa Teveza v zápase proti Mexiku. Postranný rozhodca prehliadol jednoznačný ofsajd.
Chyba: Nigérijčan Yakubu Ayegbeni netrafil prázdnu bránu z dvoch krokov. Ako sa mu to podarilo, zostáva záhadou.
Najväčšie tímové fiasko: Taliansko nepostúpilo do vyraďovacích bojov napriek zdanlivo najľahšej základnej skupiny. Skončilo tak za Slovenskom, ako aj Novým Zélandom.

Fabio Cannavaro. Foto: SITA, AP
Fabio Cannavaro Fabio Cannavaro.

Najväčšia pohroma: Francúzsko. Na šampionát sa dostalo vďaka kontroverznej ruke. Na trávniku to „Les Bleus“ vôbec neklapalo. Tréner Raymond Domenech vyradil z kádra kritika Nicolasa Anelku, čím však dosiahol vzburu tímu. Francúzi strelili v troch zápasoch jediný gól a katastrofálne výsledky a výkony národného výberu riešili až najvyššie politické kruhy.
Zápas: Bezgólová remíza Hondurasu so Švajčiarskom v záverečnom zápase základnej H-skupiny. Helvéti potrebovali na postup zvíťaziť, no vyprodukovali iba päť striel na bránu.
Účes: Vlasy Slováka Mareka Hamšíka boli s postupom šampionátu čoraz väčšie a škaredšie.

Marek Hamšík. Foto: SITA
Marek Hamšík Marek Hamšík.

Oblečený fanúšik: Mick Jagger a jeho takmer trojmetrová šatka.
Oblečený muž: Ťažko možno brať vážne trénera v teplákoch. Však, Bob Bradley (USA)?
Oslava: Gabriel Heinze a jeho agresívny výpad, ktorý si odniesla jedna z televíznych kamier.
Najväčšie osobné fiasko: Arjen Robben by si zaslúžil najbližších piatich Oscarov za to, čo predviedol vo štvrťfinále dueli s Brazílčanom Felipem Melom.

Felipe Melo bol po ataku na Arjena Robbena... Foto: Reuters
Arjen Robben, Felipe Melo Felipe Melo bol po ataku na Arjena Robbena vylúčený,

Starostlivosť o ihrisko: Je zázrak, že Španielsko a Nemecko dohrali vzájomný semifinálový duel bez ujmy na zdraví. Poniektoré opustené domy majú lepší trávnik než aký bol na minulý týždeň na štadióne Mosesa Mabhidu v Durbane.
Precitnutie: Všetky juhoamerické tímy postúpili zo svojich základných skupín bez prehry, čim na seba upútali pozornosť, no do štvrťfinále sa prebojoval iba Uruguaj.
Najlepší tipér: Chobotnica Paul, ktorá správne predpovedala všetky zápasy Nemecka, vrátane dvoch prehier. Paulovi vyšiel aj tip finálového stretnutia.

Chobotnica Paul. Foto: ČTK
chobotnica paul Chobotnica Paul.
debata chyba