Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Holanďanov doma čaká plavba po kanáloch

Holandských futbalistov po zisku strieborných medailí na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike privítajú doma ako hrdinov. Reprezentanti priletia v pondelok popoludní do metropoly Amsterdamu, kde pre nich radnica mesta pripravila zaujímavý program.

12.07.2010 14:12
Holandský obranný múr Foto:
Holandský obranný múr.
debata

Jeho hlavnou časťou bude plavba vodnými kanálmi na vyhliadkovej lodi a hráčov tak budú môcť na vlastné oči vidieť tisícky obyvateľov mesta, ale aj turistov. Záverečnou zastávkou futbalovej reprezentácie na jej ceste kanálmi mesta bude námestie Museumplein, kde v nedeľu na veľkoplošnej obrazovke sledovalo ich márny boj vo finále proti Španielsku približne 180 000 ľudí.
„Bude to niečo na spôsob slávnostného sprievodu, ktorým si chceme uctiť futbalistov a ich veľký športový úspech v Juhoafrickej republike. Je to zároveň aj výborný spôsob, ako ich priblížiť obyvateľom mesta a Holandska. Celá jazda by mala trvať dve až dve a pol hodiny,“ uviedol hovorca Amsterdamu Guus Schoker.

Holandská výprava so svetovým striebrom na palube by mala pristáť na letisku Amsterdam – Schiphol´s v pon­delok krátko po 17.30 h SELČ. V holandskom vzdušnom priestore budú lietadlo so vzácnym nákladom sprevádzať stíhačky F16 v oranžových farbách. Neskôr hráčov vojenskou helikoptérou prepravia do hotela, kde na nich budú čakať rodinní príslušníci, priatelia a známi.

V utorok by sa mali Sneijder a spol. stretnúť v Haagu s kráľovnou Beatrix a prijať by ich mal aj premiér Jan Peter Balkenende. Holandsko tretíkrát v histórii zostalo na majstrovstvách sveta tesne pod vrcholom. Po rokoch 1974 a 1978 „oranjes“ brali strieborné medaily aj na premiérovom šampionáte na africkom kontinente.

debata chyba