Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na šampionáte som si neužil ani jeden deň, vyhlásil Weiss

"Na šampionáte som si neužil ani jeden deň," vyhlásil tréner slovenských futbalových reprezentantov Vladimír Weiss. Dodal, že dôvodom bol jeho vzťah s médiami. "Nedá sa zatratiť mužstvo z jedného dňa na druhý. Jeden deň sme dýchali kyslík maličkou dierkou v nose a na druhý nás novinári vychvaľovali do neba. Ale aj to je život. Emócie sú na mieste. Je to pre mňa minulosť, ale aj poučenie a dobrá skúsenosť."

14.07.2010 05:44
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss.
debata (16)

Tréner naznačil, že to čo prežil v Afrike, bol tiež jeden z dôvodov, prečo sa rozhodol pokračovať v práci na trénerskom reprezentačnom poste. „Rád by som ešte na taký turnaj postúpil. A viac si ho užil. Dnes sa už usmievam, ale tam mi do smiechu nebolo. Niektorým novinárom to určite neodpustím, pričinili sa o situáciu, ktorá vznikla. Uvedomujem si, že za chyby sa platí.“

Weiss tiež pripustil, že niektoré veci by s odstupom času robil inak. „Bol to výnimočný šampionát. Teraz už máme skúsenosti s Afrikou, s infraštruktúrou i bezpečnosťou, ktorej sme sa najviac báli, ale nemali sme s ňou nijaké problémy, bola zabezpečená na vysokej úrovni,“ pokračoval. ,,Vyskytli sa nejaké nedorozumenia, ale nemali vplyv na výkony hráčov a mužstva, na naše účinkovanie na majstrovstvách sveta. Učili sme sa. Nebývali sme v luxusnom hoteli, ale po niektorých opatreniach, sme mali, čo sme potrebovali. Nemáme sa na čo vyhovárať."

Jeho zverenci postúpili do osemfinále, kde vypadli s Holandskom. Weiss sa domnieva, že sa vždy dá dosiahnuť viac. „Záver prvého zápasu s Novým Zélandom bol nešťastný a nálada po ňom nebola dobrá. Keď inkasujete taký gól v posledných sekundách, je to malá športová tragédia. Proti Paraguaju som nezvolil najlepšiu zostavu. Túto prehru beriem na seba. Potom prišli veci, ktoré sa v médiách rozoberali, aspoň mali o čom písať. Nasledoval krásny zápas s Talianskom, pred ktorým nám nik neveril a v ktorom sa nám splnil sen o postupe. Ukázali sme dobrý výkon a taktickú pripravenosť a tiež veľké srdce. Pri troške šťastia, možno ešte so silnejšou zostavou sme mohli byť úspešnejší aj s Holandskom. S finalistom majstrovstiev sveta sme odviedli dobrú hru, za ktorú sa nemusíme hanbiť,“ zosumarizoval vystúpenie svojich zverencov na africkom turnaji Weiss.

Aj podľa neho si mužstvo získalo rešpekt. „A, samozrejme, veľa skúseností, ktore využijeme možno už v nasledujúcej kvalifikácii. Verím v svetlejšiu budúcnosť slovenského futbalu, verím, že postavíme národný štadión i tomu, že ľudia budú chodiť aj na slovenskú ligu, jej úroveň bude stúpať, bude utvárať konkurenčné prostredie aj pre reprezentáciu a vychová nových hráčov,“ uzavrel tréner slovenských reprezentantov.

16 debata chyba