Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anelka: Francúzsko bolo na šampionáte ako časovaná bomba

Výprava francúzskej futbalovej reprezentácie pod vedením trénera Raymonda Domenecha cestovala na majstrovstvá sveta do Juhoafrickej republiky ako časovaná bomba. Explózia nastala v druhom zápase základnej A-skupiny s Mexikom.

15.07.2010 12:36
Nicolas Anelka Foto:
Nicolas Anelka na tréningu francúzskej reprezentácie.
debata (2)

Rozbušku aktivoval Nicolas Anelka, ktorý sa prvý raz od predčasného návratu zo šampionátu vrátil k afére a práve od neho pochádza metafora na napätie vo francúzskom tíme. Útočník FC Chelsea sa v polčasovej prestávke spomenutého duelu dostal do ostrej výmeny názorov s Domenechom, ktorému mal adresovať vulgárne slová. Nasledovalo vylúčenie z mužstva, na čo jeho spoluhráči reagovali jednodňovým bojkotom tréningu.

Francúzi si urobili v JAR poriadnu hanbu, okrem škandálu dokázali zaujať iba jedným gólom, získali jeden bod za remízu a v tabuľke skončili na poslednom mieste. Teraz Anelka tvrdí, že keby nerozpútal búrku v tíme on, spravil by to niekto iný. „Bola to časovaná bomba čakajúca na odpálenie,“ povedal Anelka pre denník France-Soir. „Všetci hráči mali na vec rovnaký názor. Ak bol medzi nimi niekto, kto chcel trénovať, nech sa ozve. Ale som si stopercentne istý, že takého nenájdete,“ pokračoval 31-ročný zakončovateľ.

Anelka sa vyjadril aj k osobe veľkého kritika francúzskeho vystúpenia na MS 2010 a bývalého spoluhráča Bixenta Lizaraza. „Každý, kto kedysi hral futbal, by mal prejaviť istú dávku úcty. Kto je Lizarazu? Bývalý hráč, ktorý upadol do neznáma a teraz sa snaží rozvíriť hladinu ako torpédo,“ vyhlásil Anelka.

2 debata chyba