Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Futbalistov pošlú do uhoľných baní, tvrdí bývalý tréner Severnej Kórey

Taliani, Francúzi či Angličania rozhnevali milióny svojich verných fanúšikov, no už o pár týždňov budú počas ligových zápasov či duelov Ligy majstrov od futbalových priaznivcov vynášaní do nebies. Úplne iný osud čaká futbalistov Severnej Kórey.

02.07.2010 19:41
Futbalisti Severnej Kórey Foto:
Futbalistov Severnej Kórey nečaká doma nič dobré...
debata (32)

Po zápase s Brazíliou, ktorý prehrala Kórea 1:2, sa vodca krajiny Kim Čong-il rozhodol, že zápas s Portugalskom sa vôbec po prvý raz bude v krajine vysielať naživo. Zverenci trénera Kim Jong-Huna však prehrali zahanbujúco 0:7, čím si uškodili viac ako asi čakali.

„Prehrali sme s Portugalskom a sme bež šance na postup zo skupiny. Naše vysielanie sa končí,“ ohlásil komentátor v národnej televízii. Televízny prenos z MS sa v Severnej Kórei zrazu skončil.

Bývalý tréner národného tímu Moon Ki-Nam, ktorý utiekol z komunistickej krajiny v roku 2004, pre austrálsky portál adelaidenow.com.au povedal: „Ak by vyhrali, hráči aj tréner by boli odmenení obrovskými domami a dostali by množstvo peňaží. No keďže prehrali ich čakajú práce v uhoľných baniach.“

Tréner Kim-Jong Hun po spomínanom zápase s Portugalskom trochu optimisticky povedal: „Nesplnili sme náš cieľ, preto sa chceme našim ľudom ospravedlniť, no verím, že nebudeme potrestaní.“

Severná Kórea sa na svetovom šampionáte predstavila druhýkrát. V roku 1966 šokovala výhrou nad Talianskom a postupom do štvrťfinále, kde však neudržali futbalisti komunistickej krajiny náskok 3:0 a s Portugalskom prehrali 3:5. Viacero z hráčov vraj po návrate do krajiny muselo „za odmenu“ nastúpiť do pracovných táborov.

32 debata chyba