Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalistov pošlú do uhoľných baní, tvrdí bývalý tréner Severnej Kórey

Taliani, Francúzi či Angličania rozhnevali milióny svojich verných fanúšikov, no už o pár týždňov budú počas ligových zápasov či duelov Ligy majstrov od futbalových priaznivcov vynášaní do nebies. Úplne iný osud čaká futbalistov Severnej Kórey.

02.07.2010 19:41
Futbalisti Severnej Kórey Foto:
Futbalistov Severnej Kórey nečaká doma nič dobré...
debata (32)

Po zápase s Brazíliou, ktorý prehrala Kórea 1:2, sa vodca krajiny Kim Čong-il rozhodol, že zápas s Portugalskom sa vôbec po prvý raz bude v krajine vysielať naživo. Zverenci trénera Kim Jong-Huna však prehrali zahanbujúco 0:7, čím si uškodili viac ako asi čakali.

„Prehrali sme s Portugalskom a sme bež šance na postup zo skupiny. Naše vysielanie sa končí,“ ohlásil komentátor v národnej televízii. Televízny prenos z MS sa v Severnej Kórei zrazu skončil.

Bývalý tréner národného tímu Moon Ki-Nam, ktorý utiekol z komunistickej krajiny v roku 2004, pre austrálsky portál adelaidenow.com.au povedal: „Ak by vyhrali, hráči aj tréner by boli odmenení obrovskými domami a dostali by množstvo peňaží. No keďže prehrali ich čakajú práce v uhoľných baniach.“

Tréner Kim-Jong Hun po spomínanom zápase s Portugalskom trochu optimisticky povedal: „Nesplnili sme náš cieľ, preto sa chceme našim ľudom ospravedlniť, no verím, že nebudeme potrestaní.“

Severná Kórea sa na svetovom šampionáte predstavila druhýkrát. V roku 1966 šokovala výhrou nad Talianskom a postupom do štvrťfinále, kde však neudržali futbalisti komunistickej krajiny náskok 3:0 a s Portugalskom prehrali 3:5. Viacero z hráčov vraj po návrate do krajiny muselo „za odmenu“ nastúpiť do pracovných táborov.

32 debata chyba