Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Weiss má hlavu v smútku. Jeho tím nemá útok

Tréner Vladimír Weiss vyslovil po zápase s Kamerunom spokojnosť s defenzívnou činnosťou svojich zverencov. Naopak, nepotešila ho hra útočníkov, ktorá môže byť na blížiacom sa svetovom šampionáte v Juhoafrickej republike (11. 6. 11. 7.) Achillovou pätou slovenského mužstva.

29.05.2010 18:32
Vladimír Weiss Foto:
Vladimír Weiss.
debata (3)

„Bol to pre nás veľmi poučný zápas. Museli sme sa zamerať na defenzívu, inak by sme proti súperovi zo svetovej špičky nemali šancu. V obrane sme hrali veľmi dobre, organizovane a prakticky bez jedinej chybičky až do inkasovaného gólu. Naopak, v ofenzíve sa nám nedarilo,“ povedal hlavný kouč A-mužstva SR.

Tomu v útoku chýbalo zranené duo Filip Hološko, Róbert Vittek. Druhý menovaný kanonier už naplno trénuje so spoluhráčmi, v sobotňajšom stretnutí však ešte nenastúpil. Horšie to vyzerá so zakončovateľom Besiktasu Istanbul Hološkom, ktorý sa stále pripravuje individuálne a jeho účasť na MS 2010 je otázna. Už s istotou sa na svetovom šampionáte nepredstaví rekordér v počte štartov v najcennejšom drese Miroslav Karhan. V sobotu na zápasovej súpiske chýbal aj Zdeno Štrba, ktorý má natiahnutý lýtkový sval a kouč Weiss nechcel zbytočne riskovať s jeho zaradením do zostavy.

Navyše, tesne pred koncom duelu sa zranil aj brankár Dušan Kuciak, ktorý musel opustiť ihrisko po súboji s Kamerunčanom Eyongom Enohom len na nosidlách. „Zatiaľ nemám žiadne správy o Kuciakovom stave. V Štrbovom prípade to nie je nič vážne, len som nechcel zbytočne riskovať, že prídem o ďalšieho hráča,“ povedal po stretnutí Vladimír Weiss a pokračoval.

„Naši útočníci sú pre mňa veľkým otáznikom. Proti Kamerunu sme mohli vidieť, že kto nie je dobre fyzicky pripravený, nemôže hrať na profesionálnej úrovni. V súčasnosti máme polopripravených Vitteka a Hološka. Stanko Šesták tiež nemá za sebou najlepšiu sezónu. Tak isto musia hrať lepšie syn Vlado a ´Miňo´ Stoch. Aj Erik Jendrišek musí toho ukázať viac. Mali síce v zápase svetlé momenty, ale to je málo na to, aby sme zdolali Kamerun. Vďaka aj za remízu, ale zostávajúce dva týždne do šampionátu nás čaká ešte veľmi náročná práca. Už nemáme čas na fyzické testy. Ja som osobne vyžadoval od hráčov, aby na zraz prišli dobre fyzicky pripravení, ale niektorí z nich sú na tom z tohto pohľadu pomerne slabo.“

Stratég Weiss skúšal hru slovenského tímu oživiť presunutím Petra Pekaríka z postu krajného obrancu na pravé krídlo. „Hrali sme v podstate bez útočníkov a z ľavej strany nám robil obrovské problémy obrana Assou-Ekotto, ktorý patrí naozaj ku svetovej špičke. Pekaríka som preto posunul vyššie,“ oboznámil so svojou stratégiou prítomných novinárov reprezentačný tréner a naznačil, že pred definitívnym uzavretím 23-člennej súpisky hráčov, ktorí pocestujú na MS 2010, možno použije aj niekoho z náhradníkov.

„Jakub Sylvestr proti chorvátskej dvadsaťjednotke nabehal trinásť kilometrov a o tom je dnešný futbal – o pohybe,“ uzavrel Vladimír Weiss, ktorý konečnú nomináciu na MS 2010 oznámi až v posledný možný deň – 1. júna.

3 debata chyba