Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Platini by dal rebelom z MS doživotný zákaz. Správali sa úboho, tvrdí

Prezident Európskej futbalovej únie Michel Platini sa znovu oprel do súčasnej francúzskej reprezentácie a kritizoval správanie hráčov počas majstrovstiev sveta v JAR. Podľa neho by mali rebeli, ktorí protestovali proti vylúčeniu Nicolasa Anelku z kádra, dostať doživotný zákaz štartu v národnom drese. Zároveň odmietol kritiku na vtedajšieho trénera Raymonda Domenecha. Podľa Platiniho by sa s francúzskym tímom nedarilo viac ani Josému Mourinhovi.

08.12.2010 15:53
Michel Platini Foto: ,
Michel Platini.
debata

„Správanie hráčov bolo úbohé. Urobili úplnú blbosť,“ vyhlásil Platini v rozhovore pre magazín So Foot. Reagoval tým na stávku futbalistov, ktorí počas šampionátu odmietli trénovať, pretože Anelka musel odísť z tímu po hádke s Domenechom. Kanonier Chelsea následne dostal zákaz na 18 zápasov, Patrice Evra na päť, Franck Ribéry na tri a Jeremy Toulalan nesmel hrať za reprezentáciu raz.

Podľa Platiniho tieto tresty nie sú dostatočné. „Na všetkých hráčov by som bol prísnejší a dal im doživotný zákaz. Pošpinili reputáciu francúzskeho tímu,“ povedal majster Európy z roku 1984.

Francúzsko na MS 2010 vypadlo už v skupine, v ktorej nevyhralo ani jeden zápas. Za hlavného vinníka bol označený tréner Domenech, s tým však Platini nesúhlasí. „Nepoznám trénera, ktorý by s tým mužstvom dosiahol lepšie výsledky. Ani Josému Mourinhovi by sa nedarilo viac. Jednoducho nám chýbajú dobrí hráči,“ dodal.

debata chyba