Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalistov KĽDR čakala po MS verejná potupa, tréner dostal fyzický trest

Futbalisti KĽDR boli po návrate domov potrestaní za neúspešné vystúpenie na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike, kde prehrali všetky tri zápasy. Podľa rozhlasovej stanice Radio Free Asia stáli šesť hodín pred štyrmi stovkami popredných politikov, športovcov a študentov, ktorí sa striedali v karhaní hráčov.

28.07.2010 15:41
Futbalisti KĽDR Foto:
Futbalisti KĽDR.
debata (39)

Akciu v Ľudovom paláci kultúry v Pchjongjangu tiež sprevádzal komentár štátnej televízie, ktorý upozorňoval na chyby každého hráča. Na konci musel každý z futbalistov skritizovať trénera Kim Čong-Huna.

Podľa niektorých informácií mal byť päťdesiattriročný kouč za trest vylúčený zo strany a poslaný pracovať na stavbu. Dôvodom bola „zrada dôvery Kim Jong-una“, najmladšieho syna a nástupcu vodcu Kim Čong-ila.

Na verejnej kritike neboli 2. júla, tri dni po návrate z JAR, prítomní iba najväčšia hviezda Jong Te-sa a An Jong-hak, ktorí žijú v Japonsku.

Futbalisti KĽDR sa na majstrovstvách predstavili po 44 rokoch – v roku 1966 došli senzačne až do štvrťfinále. V Juhoafrickej republike však prehrali všetky tri zápasy v základnej skupine s Brazíliou (1:2), Portugalskom (0:7) a Pobrežím Slonoviny (0:3).

39 debata chyba