Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodca Webb sa bráni: Vo finále bola zlá atmosféra

Anglický futbalový rozhodca Howard Webb sa ohradil voči kritike za svoj výkon vo finále nedávnych MS v JAR. Podľa neho nemohol všetko ukontrolovať, keďže sa hralo v zlej a napätej atmosfére.

14.07.2010 17:22
Sergio Ramos, Howard Webb, Robin Van Persie Foto:
Rozhodca Webb si robí poriadky.
debata

Webb sa dostal z viacerých strán pod ostrú paľbu kritiky. Médiá a väčšina odbornej i laickej verejnosti mu vyčítali zhovievavý prístup k tvrdým zákrokom holandských futbalistov v 1. polčase, čo napokon viedlo k surovej hre a vysokorekordným 13 žltým kartám a 1 červenej. Okrem neustráženia holandskej brutality mu nevyšli obojstranne aj niektoré ďalšie herné verdikty, čo mu po zápase vmietli do očí neúspešní hráči „oranjes“.

Webb v tejto súvislosti zverejnil svoje stanovisko na oficiálnej stránke Premier League a Reuters z neho cituje: „Nech je to akýkoľvek zápas, vždy je to vo viere, že rozhodca v ňom nebude vidieť. My však sami cítime, že nemáme niekedy na výber a musíme zvoliť určitú cestu, aby sme zápas zvládli. Vo finále sme mali do činenia s extrémne vybičovanou atmosférou.“ K týmto všeobecným vyjadreniam pridal Webb aj emotívnu spomienku na MS, keď povedal, že napriek finálovej kritike to bolo skvelých šesť týždňov v Južnej Afrike.

debata chyba