Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss priznal úlet, proti Talianom chce dokázať nemožné

Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. predstúpil po stredajšom oficiálnom tréningu pred štvrtkovým duelom F-skupiny MS 2010 proti Taliansku pred médiá a pokojne odpovedal na všetky otázky.

23.06.2010 13:43
Vladimír Weiss Foto:
Vladimír Weiss.
debata (60)

Štyridsaťpäťročný kouč sa v jednej z odpovedí dotkol aj pondelňajšieho incidentu, keď neuniesol tlak, predčasne odišiel od interview a navyše si nedával servítku pred ústa.

„Napätie ste vytvorili vy, médiá, a my niektorí sme tomu prepadli. Ja som neuniesol určitú vec, za čo sa možno nie že ospravedlňujem, ale trošku som ušiel. Ja som povedal, že keď budú médiá písať to, čo je objektívne, bude to v poriadku. Pokiaľ ja budem trénovať týchto hráčov, budem si ich chrániť. Kým budem na lavičke slovenského národného mužstva, bude to tak. Ja znesiem, ale ich nechajte pred zápasom na pokoji,“ pokojne vysvetlil svoj post slovenský kouč.

Jeho mužstvo čaká vo štvrtok v johannesburskom Ellis Parku boj o všetko, keďže na postup do osemfinále musia Slováci zdolať úradujúcich majstrov sveta Talianov. „My sa na zápas tešíme. Tešili sme sa na prvý, v ktorom sme nešťastne remizovali, a aj na druhý, v ktorom bol súper lepší. Zajtra máme tretí, v ktorom máme šancu vybojovať si zotrvanie v Afrike,“ skonštatoval Vladimír Weiss st., ktorý opäť plánuje aj nejaké zmeny v zostave: „Máme, chvalabohu, zdravých všetkých hráčov. Môžem garantovať, že tí, ktorí zajtra vybehnú na ihrisko v Johannesburgu, tam nechajú všetko, čo v nich je. Tak to bolo aj v zápase s Paraguajom, no treba rešpektovať, že kvalita bola na strane súpera. A tak by som chcel, aby sa o tom aj písalo. Žiadne katastrofy, žiadne hanby. Treba sa pozrieť na to, kde sú niektoré veľké mužstvá ako Francúzsko – už sú doma. Mužstvá z Južnej Ameriky majú na tomto šampionáte ďaleko navrch oproti európskym, a to treba rešpektovať. My sa zajtra pokúsime o nemožné, teda zdolať Talianov, aj keď vo futbale je možné všetko.“

Na margo kvality juhoamerických mužstiev Vladimír Weiss st. dodal: „Pozrite sa, ako bránia tie tímy. Ich hráči sú rýchli na lopte, či už Mexičania, Čiľania, Paraguajčania alebo Uruguajčania. Tam máme my nedostatok, práca s loptou. Chýba nám dynamická technika. Preto sú o krok vpredu. Ja ako tréner som vždy uznal, keď bol súper lepší. Ale na druhej strane netreba náš tím ponoriť do najčiernejšieho blata. Pretože nebyť týchto chlapcov, nie som tu nielen ja, ale ani vy.“

60 debata chyba