Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poll chce pískať už len v Anglicku

Anglický futbalový rozhodca Graham Poll oznámil, že končí s medzinárodnou kariérou. Na svetovom šampionáte sa "preslávil" v zápase Austrálie s Chorvátskom, keď Josipovi Šimuničovi ukázal žltú kartu až trikrát. Naďalej bude pokračovať ako ligový rozhodca.

29.06.2006 18:03
debata

Poll v rozhovore pre Sky Sports News povedal, že svoj omyl hlboko ľutuje a sám ho označil za neospravedlniteľný. „To, čo som urobil je skrátka chyba, nemám sa ako obhájiť. Nemôžu za to ani zástupcovia FIFA, ktorí mi nariadili rozhodovať inak, ako som zvyknutý z anglickej ligy. Pravidlá nepustia, rozhodca musí niesť zodpovednosť za svoje konanie na ihrisku. V ten večer som bol rozhodcom ja, bola to moja chyba a navždy sa to bude so mnou niesť,“ hovorí Poll. FIFA v stredu rozhodla, že ho na ďalšie zápasy šampionátu už nenominuje.

Poll v inkriminovanom zápase pozabudol na to, že chorvátskeho zadáka prvýkrát napomínal už v 61. minúte a Šimuniča, ktorý po vyradení Chorvátska z ďalšieho priebehu šampionátu vehementne protestoval, vylúčil až po záverečnom hvizde. V zápase plnom emócií museli odísť predčasne do kabín aj Dario Šimič a Brett Emerton. Počas celého zápasu reagovali Chorváti na verdikty anglického arbitra podráždene a prišlo k viacerým strkaniciam.

debata chyba