Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo: Dávam góly a je ticho

Najžiadanejším mužom po osemfinálovom stretnutí Brazília - Ghana sa stal Brazílčan Ronaldo. Nielenže strelil hneď v úvode najkrajší gól, ale prekonal ním aj rekord Gerda Müllera. Brazílsky útočník je od utorka na čele historického rebríčka s 15 gólmi. Rozhovor pre Pravdu sprostredkoval generálny manažér tímu hviezd Brasil Masters Joe Borbely.

29.06.2006 05:55
debata

Najprv váš komentár k zápasu proti Ghane…
Sme radi, že ho máme za sebou. Ghana má silný tím, nám sa pred súbojom na tréningu zranil Robinho, ktorý naposledy priniesol do našej hry oživenie. Neboli sme celý zápas lepším mužstvom, ale zabrala aj naša obrana, podala dobrý výkon.

Mali ste zo zápasu obavy?
Áno, lebo hráči Ghany ukázali v doterajšom priebehu výborný, technický futbal, trošku na brazílsky spôsob, podobný hráme aj my.

Nakoniec to bolo jednoduchšie, ako sa čakalo…
Áno, chystali sme sa na ešte ťažší zápas. Hoci to nebolo až také jednoduché, ako naznačuje výsledok. Z jasného víťazstva máme veľkú radosť. Zároveň mi je aj trochu ľúto, že sa mužstvo Ghany s turnajom lúči.

Utvorili ste prvým gólom proti Ghane historický strelecký rekord šampionátov. Váš komentár?
Rekord ma určite veľmi teší, no je asi zaujímavejší pre médiá a štatistikov.

Čo znamená pre vás?
Nesústreďoval som sa naň. Nikdy som sa nechystal, že ho prekonám, jednoducho to priniesla situácia. Mojou úlohou je strielať góly.

Čo staviate na prvé miesto?
Samozrejme, úspech kolektívu. Ronaldo sám nemôže vyhrať šampionát. Šampionát môže vyhrať iba Brazília. A ja jej chcem mojimi gólmi k tomu pomôcť. Myslím si, že môj úvodný gól v súboji proti Ghane mal svoj význam, lebo nás hneď v úvode upokojil, získali sme potrebný náskok.

Ešte si po posledných stretnutiach a vašich výkonoch trúfne niekto niečo vravieť o vašej nadváhe?
S tým nič neurobíte. Keď máte na ihrisku slabšie chvíľky, alebo prežívate menšiu krízu, tak vás nezachráni ani to, že sa voláte Ronaldo. Môžete sa pripraviť aj na rôzne posmešky a hľadanie senzácií.

Ako ste reagovali na kritiku v úvode šampionátu?
Usiloval som sa nevšímať si rôzne narážky. Najmä média sa pustili do mojej váhy. Ani dnes však nemám menej kíl ako pred dvoma týždňami, ale odrazu je ticho, lebo dávam góly. Nepripadá vám to komické?

Pred šampionátom ste však mali herný i tréningový výpadok. Už sa cítite v plnej sile?
Cítim sa v pohode od začiatku majstrovstiev sveta. Kedže góly prišli postupne, išla hore aj moja nálada.

Čo si myslíte o najbližšom súperovi vo štvrťfinále – Francúzoch?
Bolo nám úplne jedno proti komu budeme hrať. Boli by lepší Španieli? Alebo Francúzi? Nezáleží nám na tom, či naša cesta k titulu majstrov sveta povedie cez jedného alebo druhého. Teraz sa však tešíme. Radi by sme totiž Francúzom vrátili prehru z finále majstrovstiev sveta 1998.

Kto alebo čo by podľa vás ešte mohlo zastaviť Brazíliu?
Vo futbale sa stávajú aj rôzne nepredvídateľné udalosti. Naše úsilie ešte môže ovplyvniť veľa vecí. Máme však výborný tím, takže verím, že nás už nič nezastaví a získame šiesty titul majstra sveta pre Brazíliu.

debata chyba