Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sme skúsení, nie starí, tvrdí Zidane

Kapitán francúzskej futbalovej reprezentácie Zinedine Zidane umlčal všetkých kritikov, ktorí "trikolóre" na 18. majstrovstvách sveta v Nemecku nedávali veľké šance. Francúzi po víťazstve 3:1 nad Španielskom postúpili už do štvrťfinále, v ktorom sa stretnú s päťnásobnými majstrami sveta z Brazílie.

28.06.2006 18:35
debata

„Cítili sme, že nás novinári nerešpektujú. Veľa z nich o nás hovorilo, že sme prestarnutí. Ja si myslím, že nie sme starí, ale skúsení,“ povedal Zidane, ktorý gólom v nadstavenom čase pečatil výhru Francúzska nad Španielskom.

„Všetkým sme ukázali, že stále máme kvalitný tím napriek menším komplikáciám, ktoré sa vyskytli v skupine,“ pokračoval populárny „Zizou“, ktorý rozhodujúci zápas v G-skupine proti Togu (2:0) presedel na lavičke, keďže nemohol hrať pre kartový dištanc.

„Veľmi dobre sme sa pripravili na zápas so Španielmi. Prekvapili sme ich kolektívnym poňatím hry a môj gól bol iba čerešničkou na torte, lebo najdôležitejšie bolo víťazstvo,“ povedal 34-ročný líder francúzskej reprezentácie, ktorého výborne dopĺňa s defenzívnejšími úlohami zaťažený Patrick Vieira.

„Teším sa z toho, že toto krásne dobrodružstvo stále pokračuje,“ poznamenal Zidane, ktorý po MS v Nemecku uzavrie svoju reprezentačnú kapitolu.

debata chyba