Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Micheľ si vraj mal dať brazílsky dres

Napriek tomu, že slovenský futbalový rozhodca Ľuboš Micheľ patrí zatiaľ k výkonnostne lepším arbitrom na MS, ani on sa nevyhol kritike. Kormidelník Ghany Ratomir Dujkovič, ktorého slovenský arbiter poslal v osemfinále proti Brazílii na tribúnu za nešportové správanie, uviedol, že Micheľ rozhodoval tendenčne.

28.06.2006 11:32
debata

V zápase s favorizovanými päťnásobnými majstrami sveta nastúpila Ghana bez vykartovaného lídra Michaela Essiena a napriek viacerým sľubným príležitostiam, vyhrávali kanárici po polčase už 2:0.

Africkí futbalisti boli dokonca aktívnejší v držaní lopty, avšak neefektívni v koncovke. Prvý gól inkasovala Ghana už v 5. minúte od Ronalda po nevydarenom ofsajd-systéme, druhý v závere polčasu po rýchlom brejku v čase, keď sa africkí futbalisti snažili o vyrovnanie.

Z pravej strany odcentroval Cafú, pričom loptu tečoval obranca Ghany rovno k dobiehajúcemu Adrianovi a ten sa z ofsajdom zaváňajúcej pozície nemýlil. Práve tento moment nahneval trénera Dujkoviča, ktorý pri odchode do šatní podišiel k Micheľovi a povedal mu svoj názor. 

„Povedal som mu, že by bolo lepšie, keby si obliekol žltý dres (dres Brazílie). Veľmi ma to bolí, pretože ešte nikdy v živote ma neposlal rozhodca na tribúnu. Zrejme všetko čo v živote zažijeme, sa raz udeje prvýkrát,“ reagoval po prehre 0:3 s kanárikmi Dujkovič. Aj tréner Carlos Alberto Parreira mal zmysel pre Dujkovičovu nespokojnosť, no napriek tomu pre BBC uviedol: „Porazení to robia vždy, lamentujú a nariekajú.“

Micheľ spoločne so zohratými krajanmi na čiarach Martinom Balkom a Romanom Slyškom dostali na šampionáte dôveru už v troch zápasoch. Okrem spomínaného osemfinále to boli aj dva zápasy v základných skupinách Švédsko – Paraguaj (1:0) a Portugalsko – Mexiko (2:1).

debata chyba