Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Janas už nie je trénerom Poľska

Tréner poľskej futbalovej reprezentácie Pawel Janas sa z vlastnej iniciatívy rozhodol odstúpiť z funkcie. Podľa športového denníka Przeglad Sportowy tak Janas reagoval na fakt, že Poliaci nepostúpili na šampionáte zo základnej A-skupiny.

29.06.2006 17:26
debata

Janas si nepočkal na verdikt Poľského futbalového zväzu a sám s dvojtýždňovým predstihom pred jeho zasadnutím oznámil, že na lavičke poľskej reprezentácie kon­čí.

Pôvodne sa malo rozhodnúť o tom, či Janas pri reprezentácii bude pokračovať alebo skončí, do 14. júla. Šéf zväzu Michal Listkiewicz už uviedol, že Poliaci rokujú s viacerými kandidátmi a pri voľbe nového reprezentačného kouča sa budú opierať o zoznam viacerých trénerov. Medzi nimi figuruje i meno Holanďana Lea Beenhakkera, súčasného lodivoda Trinidadu a Tobaga.

Listkiewicz bol pod obrovským tlakom fanúšikov a politikov vrátane premiéra Kazimierza Marcinkiewicza. Futbalová verejnosť po skončení MS žiadala kompletnú výmenu realizačného tímu a nespokojní fanúšikovia žiadali najmä hlavu Janasa. Poliaci ukončili svoje vystúpenie na šampionáte v Nemecku už po troch zápasoch. Po prehrách s Ekvádorom (0:2), Nemeckom (0:1) ich nezachránila výhra nad Kostarikou (2:1).

debata chyba