Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Angličania to chcú zrátať aj Scolarimu

Futbalisti Anglicka majú okrem športových dôvodov aj minimálne jeden nešportový, pre ktorý chcú postúpiť do semifinále MS 2006 na úkor Portugalska. Trénerom vicemajstrov Európy je totiž Brazílčan Luiz Felipe Scolari, ktorý ešte pred šampionátom odmietol oficiálnu ponuku FA na post trénera anglickej reprezentácie.

29.06.2006 15:39
debata

Súčasný kouč Albiónu Sven-Göran Eriksson, ktorý sa stal historicky prvým cudzincom na lavičke anglickej reprezentácie, totiž po MS v Nemecku končí. FA skrátila Erikssonovi zmluvu potom, ako sa na verejnosť dostal jeho interný rozhovor s falošným arabským šejkom, ktorý obsahoval aj osobné informácie o hráčoch. Erikssona tak po šampionáte vystrieda pri kormidle jeho súčasný asistent a doterajší tréner FC Middlesbrough Steve McCarthy. 

„Keď mal možnosť dostať najlepší futbalový džob – viesť Anglicko – tak Scolari odmietol. Scolari nahneval a potupil viacero anglických priaznivcov. Teraz je čas vrátiť mu to späť aj s úrokami,“ konštatuje britský denník Daily Mirror. „Vôbec nemyslím na pomstu. Scolari pre mňa nie je dôvod na premýšľanie. Nie je to môj tréner a s Anglickom nemá nič spoločné. Aj hráči sú však len ľudia a môžu mať na vec iný názor,“ poznamenal obranca Manchestru United defender Rio Ferdinand.

Mirkosúboj oboch trénerov vyznieva v prospech Scolariho, ktorý sa tešil z dvoch víťazstiev nad „Erikssonovcami“ na vrcholných podujatiach. Anglicko totiž na EURO 2004 prehralo vo štvrťfinále s domácim Portugalskom po penaltových rozstreloch. Scolari, ktorý doviedol Brazíliu k piatemu titulu majstra sveta, sa tešil z výhry kanárikov nad Erikssonovými zverencami na MS 2002 v Japonsku a Kórejskej republike.

„Štvrťfinále nie je len o Scolarim. Je to o kolektívnom úspechu celého mužstva. Ak by som povedal, že chceme vyhrať len preto, aby sme sa mu mohli revanšovať, klamal by som. Chceme byť na šampionáte úspešní a postúpiť do semifinále. Od postupu do záverečnej fázy nás delí už len jeden zápas,“ uzavrel anglický stredopoliar Owen Hargreaves.

debata chyba