Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Horel mu dom, no on pozeral futbal

Futbalový fanúšik z čínskeho Pekingu odmietol opustiť svoj horiaci dom, len aby mohol dopozerať osemfinálový zápas Španielsko - Francúzsko (1:3) na MS 2006 v Nemecku.

29.06.2006 12:54
debata

„Keď som počula, že susedia kričia ´horí!´, zobrala som malé dieťa a v nočnej košeli som utekala von,“ povedala manželka futbalového fanatika. „Môj muž si nebezpečnú situáciu vôbec nevšímal a napokon si zobral televíziu so sebou. V momente, keď sa dostal z domu, snažil sa ihneď nájsť elektrickú zásuvku, aby mohol ďalej sledovať zápas.“

V Číne sa zápasy z MS 2006 vysielajú so šesťhodinovým posunom. Futbalový fanatici si však futbalové sviatky nechcú nechať ujsť a niekedy svoje okolie privádzajú do úžasu.

Istý muž dal v práci dokonca výpoveď, aby sa mohol vrátiť do svojho rodného mestečka, kde môže nerušene a nepretržite sledovať celý záverečný turnaj 18. svetového šampionátu.

Vedúci v jednej firme zasa odmietol aj zvýšenie svojho platu s odôvodnením, že svetový šampionát je preňho dôležitejší ako jeho práca.

Turnaj v Nemecku prinútil miestnu políciu pustiť zadržaného páchateľa, aj keď dôkazy svedčili jasne proti nemu. Poškodený totiž odmietol vzniesť obvinenie za krádež, pretože nechcel zmeškať jeden zo zápasov.

Zdalo by sa, že futbalovej horúčke prepadli iba muži, no v Číne sa nájdu aj futbalové fanynky. Jedna žena donútila svojho manžela podpísať záväznú dohodu, podľa ktorej môže sledovať nočné prenosy, ak bude počas celého turnaja vykonávať všetky domáce práce.

Futbalový nadšenec z inej čínskej provincie zvolil menej diplomatický prístup, aby si zápasy o zisk titulu majstra sveta mohol vychutnať. Keď jeho hlasné povzbudzovanie zobudilo jeho manželku uprostred noci a tá mu vypla televízor, zamkol ju v spálni a aj napriek jej zreteľným protestom sa nerušene oddával futbalovému ošiaľu, ktorý zachvátil nie len Čínu, ale aj celý svet.

debata chyba