Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talian Nesta nenastúpi ani proti Ukrajine

Taliansky futbalový obranca Alessandro Nesta nebude môcť pre zranenie stehenného svalu nastúpiť v piatkovom štvrťfinále MS proti Ukrajine. Nahradiť by ho mal Andrea Barzagli, kmeňový hráč Palerma.

28.06.2006 18:10
debata

Defenzívneho piliera AC Miláno trápia problémy svalového charakteru už niekoľko mesiacov, patálie so stehnom sa prehĺbili po víťazstve s Českom (2:0) v E-skupine.

Nesta pre zranenie nehral v osemfinále proti Austrálii a reprezentačnému trénerovi Marcellovi Lippimu bude chýbať aj v súboji s nováčikom šampionátu z Ukrajiny. „Už sa cítim podstatne lepšie a som presvedčený, že čoskoro budem môcť hrať. Určite však ešte nie proti Ukrajine. Urobím všetko pre to, aby som v ďalšom zápase mohol nastúpiť,“ povedal Nesta bezprostredne po stredajšom vyšetrení.

V obrane squadry azzurra zastúpil Nestu v osemfinálovom stretnutí Marco Materazzi, ten však dostal červenú kartu a taktiež nebude môcť vo štvrťfinále hrať. Taliansky lodivod tak zrejme dieru v obrannej formácii zapláta neskúseným Andreom Barzaglim z Palerma.

„Náhradníci sa zatiaľ ukazujú v dobrom svetle a vždy, keď vybehli na trávnik, ukázali veľké nasadenie,“ pochvaľoval si Nesta kvalitu hráčskeho kádra na 18. MS v Nemecku. „Barzagli je ešte mladý, no má veľký talent a hrá solídne. Fyzicky je veľmi dobre pripravený,“ povedal Nesta.

debata chyba