Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Španielské médiá: Dopadli sme ako vždy

"Španielsko ako vždy", "Domov ako vždy", "Španielsko neuniklo svojmu osudu". Tak prijali sklamané španielske médiá prehru 1:3 a vyradenie futbalistov v osemfinále majstrovstviev sveta od Francúzska.

28.06.2006 13:12
debata

Napriek sľubnému začiatku turnaja sa španielsky tím rovnako ako na iných veľkých súťažiach neprebojoval do záverečnej fázy. Médiá väčšinou uznávajú, že v utorňajšom zápase bolo Francúzsko lepšie, ale niektoré kritizujú rozhodcu, ktorý podľa nich Španirlsko poškodil.

El País píše, že Španielsku chýbala pre tak náročný zápas taktika i hráči. „Ideme domov po ďalšej ukážke nemohúcnosti,“ uvádza denník. „Francúzsko preukázalo väčší formát, hralo veľmi sústredene, boli lepší v strede poľa“.
Zidanov posledný gól zápasu označil list za skutočné umelecké dielo.

Podľa športového denníka Marca Španielsko prehralo s „veľkým Francúzskom“ a zohralo najhorší zápas v najnevhodnejšej chvíli. „Týždeň sme posielali Zidana do dôchodku a zabudli sme, že veľkí šampióni prídu s tým najlepším vo chvíľach, kedy vyzerajú najhoršie. Zidane poslal do dôchodku nás,“ napísal komentátor denníka. Ďalší športový denník As napísal, že Zidanov gól potom bol ranou z milosti. „Aby sme sa už netrápili.“

Marca však zároveň tvrdo kritizuje rozhodcu za jeho jediné dobré rozhodnutie za celý večer označuje odpískanie pokutového kopu v prospech Španielska. El Mundo zasa tvrdí, že faul, po ktorom nasledoval Zidanov priamy kop a Vieirov gól, si rozhodca vymyslel. Podľa tohto denníku nebolo Francúzsko lepšie, ale praktickejšie, a len elán Španielom na víťazstvo nestačil.

debata chyba