Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Angličania vinia z prehry C. Ronalda

Anglické médiá ani hráči nevedia stráviť prehru futbalovej reprezentácie v štvrťfinále MS proti Portugalsku. Najnovšie z nej začali viniť krídelníka Cristiana Ronalda, ktorý sa údajne "prihovoril" u rozhodcu za červenú kartu pre anglického strelca Wayna Rooneyho.

03.07.2006 11:44
debata

Cristiano Ronaldo spoločne s Rooneym oblieka dres Manchesteru United. Práve tento incident by ho podľa britských médií mohol stáť miesto v tíme „červených diablov“.

Rooney dostal červenú kartu po tom, ako šliapol obrancovi Carvalhovi medzi nohy. Ešte pred definitívnym verdiktom išiel za rozhodcom Ronaldo a prehodil s ním pár slov. Tým ho vraj „inšpiroval“ a Rooney musel predčasne pod sprchy. Ronaldo to však rázne popiera.

„Anglická tlač hovorí, že rozhodca mu udelil červenú kartu preto, lebo som mu to povedal, ale to vôbec nie je pravda. Ja som mu len povedal ´Toto je faul´, ale vôbec nie ´červená karta´. Nikdy by som to nespravil, Wayne je môj priateľ a hráme spolu v jednom tíme,“ dušuje sa Ronaldo.

Angličania majú na to iný pohľad. „Videl som, že to Ronaldo urobil. Videl som, ako išiel za rozhodcom, ktorý následne vytiahol červenú kartu, podľa mňa to bolo v dôsledku jeho slov. Ak by bol mojím spoluhráčom, bol by som na neho dosť naštvaný,“ citujú anglické médiá Stevena Gerrarda.

V podobnom duchu sa vyjadrovali aj Frank Lampard, či John Terry. Olej do ohňa prilial anglický bulvárny denník The Sun. „Každý anglický fanúšik má teraz šancu odplatiť sa mu,“ vyzýva denník. Ten aj cituje nemenovaný zdroj, podľa ktorého v Manchestri už nie je o Ronalda záujem, dôvodom je jeho „strápnenie na svetovom šampionáte“.

debata chyba