Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Micheľ je medzi favoritmi na finále

Podľa nemeckých médií je slovenský futbalový rozhodca Ľuboš Micheľ jedným z hlavných favoritov pre finále MS, hoci sa jeho meno často neskloňuje. Spoločne s asistentmi na čiarach Romanom Slyškom a Martinom Balkom, odvádza na šampionáte na rozdieloch od väčšiny kolegov vysoko štandardné výkony.

02.07.2006 15:49
debata

Slovenská trojica zatiaľ na záverečnom turnaji MS 2006 viedla štyri zápasy – v základných skupinách Švédsko – Paraguaj (1:0) a Portugalsko – Mexiko (2:1), v osemfinále to bol duel Brazília – Ghana (2:0) a vo štvrťfinále Nemecko – Argentína (1:1, 4:2 na penalty). Najmä v dramatickom a napätom štvrťfinále, v ktorom rozhodli o postupe Nemcom až jedenástkové rozstrely, potvrdil Micheľ svoje medzinárodné kvality. 

„Ak si Argentínčania myslia, že vypadli vinou rozhodcu, sú na omyle. Ľuboš Micheľ mal náročnú prácu, ale odviedol ju suverénne. Nemožno mu nič vyčítať,“ bránil slovenského arbitra manažér nemeckého mužstva Oliver Bierhoff. „Micheľ, ktorý už pravidelne dostáva dôveru v záverečnej fáze Ligy majstrov a Pohári UEFA, sa pomaly stáva špecialistom na stretnutia Nemecka s Argentínou. Pred rokom rozhodoval v Norimbergu stretnutie týchto dvoch mužstiev v skupinovej fáze Pohára konfederácií (2:2) s veľkým prehľadom a citom,“ dodáva nemecká agentúra SID.

„Počas štvrťfinálového zápasu síce zostal verný svojmu krédu ´Je treba chrániť kreatívnych hráčov, lebo tí lákajú divákov na štadión´, no jeho komunikatívnosť a včasné napomínanie zabránili, aby sa mu dianie na ihrisku vymklo z rúk. Udelil sedem žltých kariet, z toho tri pre hráčov domáceho Nemecka. Po skončení štvrťfinále udelil Micheľ červenú kartu argentínskemu náhradníkovi Leandrovi Cufremu, ktorý nezvládol prehru. Ten sa pustil do nemeckého stredopoliara Torstena Fringsa a domáceho útočníka Geralda Asamoaha. Jeho správa bude hrať určite dôležitú úlohu pri ďalšom vyšetrovaní incidentu,“ dodáva nemecká agentúra.

Podľa nej však môžu negatívne ovplyvniť konečné rozhodnutie Micheľove politické ambície. „Jedinou prekážkou Micheľa na ceste do finále je zrejme jeho ďalšia politická kariéra. Micheľ bol totiž zvolený do slovenského parlamentu ako poslanec za SDKÚ a o dva dni by mal mať premiéru v poslaneckých laviciach.“

debata chyba