Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldinho sa vracia bez titulu i gólu

Jeden z najsvetlejších futbalových zjavov súčasnosti Brazílčan Ronaldinho pochopil na MS 2006 v Nemecku rozdiel medzi klubovým a reprezentačným futbalom a dopadol na zem. Dvojnásobný víťaz ankety pre Najlepšieho svetového futbalistu FIFA, víťaz Ligy majstrov, nezískal v Nemecku titul majstra sveta a nedal ani gól.

02.07.2006 14:20
debata

Ronaldinho, ktorému tréner Carlos Alberto Parriera nezveril  v tíme kanárikov úlohy, aké plní na Nou Campe, neskóroval ani vo svojom piatom zápase na šampionáte vo štvrťfinále proti Francúzsku. Futbalisti „Les Bleus“ napokon zvíťazili 1:0 a sen brazílskych reprezentantov, ktorí mali vypredané nielen zápasy, ale aj tréningy, sa skončil. Ronaldinho tak prakticky neskóroval v drese Brazílie od  júna 2005, kedy sa strelecky presadil vo finále Pohára konfederácii proti Argentíne.

„Majstrovstvá sveta a olympijské hry sú turnaje, ktoré sú veľmi dôležité pre každého hráča. Každý sa snaží dosiahnuť najlepší výsledok, takže som veľmi smutný, pretože sa mi to nepodarilo,“ uviedol Ronaldinho, ktorý sa na šampionáte v Nemecku vôbec nedostal k svojej tradičnej hre. Parreira totiž už pred šampionátom avizoval, že aj Ronaldinho sa musí o rozhodujúce momenty v národnom mužstve podeliť s ďalšími hviezdami. „Je to vždy smutné, keď jeden z hlavných favoritov turnaja vypadne takýmto spôsobom. Prišiel však čas, aby sme sa vrátili nohami na zem a začali premýšľať o ďalšej sezóne,“ dodal Ronaldinho, ktorý momentálne prežíva ľúbostný vzťah s modelkou Alexandrou Paressantovou.

Ronaldinho dal naposledy gól v súťažnom zápase ešte 6. mája v španielskej lige. Gólovo však vyšiel naprázdno aj vo všetkých troch prípravných zápasoch pred šampionátom, pričom Brazília zdolala svojich súperov – FC Luzern, Fluminense „20“ a Nový Zéland s celkovým skóre 25:1. Bývalý loptový kúzelník Paríž SG zaznamenal za Brazíliu v doterajších 70 zápasoch 29 gólov, no na záverečnom turnaji MS 2006 si splnil len úlohu finálneho nahrávača. Pritom na MS 2002 v Japonsku a Kórejskej republike prispel k zisku majstrovského titulu dvoma presnými zásahmi. Ronaldinho doviedol Brazíliu k triumfu na majstrovstvách Južnej Ameriky v roku 1999 a minulý rok kraľoval pri celkovom víťazstve na Pohári konfederácií v Nemecku.

debata chyba