Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Urazený Maradona prehru svojich nevidel

Medzi divákmi prítomnými na berlínskom Olympijskom štadióne na zápase štvrťfinále majstrovstiev sveta medzi Nemeckom a Argentínou chýbala argentínska legenda Diego Maradona. Podľa Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA bol dôvodom zákaz vstupu na štadión pre muža z Maradonovho sprievodu.

01.07.2006 17:06
debata

Kapitán svetových šampiónov z roku 1986 dostal štyri VIP-vstupenky, no požadoval aj lístok pre piatu osobu, ktorej dala FIFA najavo, že nie je vítaná.

„Podľa našich informácií prišiel Diego Maradona k štadiónu, no následne aj odišiel, pretože nevpustili celý jeho sprievod,“ povedal hovorca federácie Markus Siegler.

„V predstihu sme mu povedali, že dotyčná osoba nedostane lístok, pretože počas majstrovstiev sa opakovane správala výtržnícky a raz sa takmer uchýlila k fyzickému násiliu. Je nám ľúto, ak to Maradona nebol ochotný akceptovať,“ pokračoval Siegler, totožnosť „nevhodnej“ osoby však médiám neprezradil.

Maradona bol počas celých majstrovstiev zapáleným fanúšikom Argentíny, z každého gólu svojich krajanov mal obrovskú radosť, čo dokazujú mnohé televízne a fotografické zábery.

„Pre Diega Maradonu sme lístok vždy mali, aj keď to niekedy bolo zložité, keď sa nečakane objavil. Vždy sme našli riešenie. Včerajší problém bol celý o tom, že jeden človek nebol na zozname, a chcel vstúpiť dnu,“ dodal Siegler.

Argentína sa v piatok so šampionátom rozlúčila, domáca reprezentácia ju zdolala po penaltovom rozstrele.

debata chyba