Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toni ukončil strelecké trápenie na MS

Taliansky futbalista Luca Toni dvoma gólmi poistil víťazstvo nad Ukrajinou vo štvrťfinále MS. Naplnil tak modlitby státisícov tifosi, ktorí sa úzkostlivo pred zápasmi "squadry azurry" pýtali, prečo ešte 29-ročný kanonier AC Fiorentina v Nemecku nerozvlnil siete za súperovými brankármi.

01.07.2006 13:24
debata

Ich idol ich však vykúpil v najlepšom momente, keď v 59. minúte proti Ukrajine ukončil strelecké suchoty a zvýšil na 2:0 pre chlapcov Marcella Lippiho.

A jeho druhý gól ho povzbudil natoľko, že po zápase sršal sebavedomím a hovoril, že to nie sú jeho posledné zásahy na šampionáte. „Vždy som tvrdil, že stačí gól, aby sa to zlomilo,“ povedal 22-násobný reprezentant a autor 8 gólov v národnom drese. „Chcel som dať jeden a padli dva. Je to vynikajúci pocit,“ dodal.

V 59. minúte Toni úspešne hlavičkoval center Francesca Tottiho, na ktorý nedočiahol Fabio Cannavaro a o 10 minút sa presadil po akcii Gianluca Zambrottu, autora víťazného gólu. „Prvý gól Ukrajincom bol jeden z najdôležitejších v mojej kariére. Dúfal som iba, že Cannavaro sa nedotkne lopty,“ dodal Toni, autor 31 gólov v minulej sezóne v drese Fiorentiny, ktorý sa však od konca ligovej sezóny strelecky nepresadil.

Taliansky kouč Lippi ho dokonca v dueli proti Česku (2:0) nechal sedieť na lavičke. Ich vzťah to však absolútne nenaštrbilo. „Som Lippimu veľmi vďačný. Som tu iba vďaka nemu,“ priznal 29-ročný Talian, ktorý v národnom výbere debutoval v auguste 2004 proti Islandu, v prvom dueli reprezentácie pod vedením Lippiho.

debata chyba