Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Frings proti Talianom nesmie hrať

Nemecký futbalista Torsten Frings nemôže nastúpiť v utorňajšom semifinálovom zápase MS proti Taliansku. Medzinárodná federácia FIFA ho potrestala za napadnutie Argentínčana Julia Cruza po skončení vzájomného štvrťfinálového duelu. Fringsa nepodmienečne suspendovali na jeden zápas.

03.07.2006 15:03 , aktualizované: 18:50
debata

Zákaz štartu v ďalšom stretnutí dostal Frings iba s polročnou podmienkou. Skúsený reprezentant si tak môže na šampionáte ešte zahrať – buď vo finále, alebo v súboji o tretie miesto.

FIFA vychádzala pri skúmaní Fringsovho prípadu z televíznych záberov. Po skončení penaltového rozstrelu prišlo k strkanici hráčov i funkcionárov z oboch táborov. Slovenský arbiter Ľuboš Micheľ scénu s Fringsovou účasťou nezaregistroval, až neskôr na ňu upozornil taliansky denník La Repubblica.

Prísne tresty hrozia aj Argentínčanom Maximu Rodriguezovi a Leandrovi Cufremu, ktorý dostal po zápase červenú kartu za to, že kopal do nemeckého obrancu Pera Mertesackera.

„Taliani chcú trest pre Fringsa. Až tak veľmi sa nás boja?“ píše najčítanejší denník v krajine Bild. Hovorca Talianskej futbalovej federácie však odmieta akýkoľvek podiel na tejto afére. Pripomína, že taliansky denník Gazzetta dello Sport cituje Cruza, ako hovorí: „Nie, nedostal som žiadny úder, aspoň som žiadny nepocítil.“

Za všetkým stojí televízia Sky Sport. „Zásluhu na tom majú naši zamestnanci v Mníchove. Je logické, že keď je na ihrisku bitka, snažíte sa zistiť, kto sa na nej zúčastňuje. Po mnohonásobnom vzhliadnutí záberov usúdili, že ten úder išiel od Fringsa a jednoducho to pustili do sveta,“ povedal riaditeľ televízie Giovanni Bruno.

debata chyba